koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Analyse: de trends bevestigd

Met weemoed kijken menige fans terug naar het tijdperk Schumacher-Hakkinen en de seizoenen 98 en 99. Een kleine tien jaar later is McLaren opnieuw dé uitdager van het Italiaanse team. Ferrari nam revanche voor de afstraffing in Maleisië vorige week. Felipe Massa reed van start tot finish aan de leiding, maar moest op het einde toch lijdzaam toezien hoe Lewis Hamilton ronde na ronde knabbelde aan de voorsprong van 10 seconden. In het kielzog van Hamilton reed ook Fernando Alonso onzichtbaar naar de finish. Nick Heidfeld reed met zijn BMW strak naar de vierde plaats en zette met een mooi inhaalmanoeuvre Alonso te kijk.

Sterke teamgenoten

Diezelfde Hamilton toont aan Fernando Alonso dat hij niet zomaar de rol van waterdrager op zich zal nemen. De jonge Hamilton eindigde zijn derde Grote Prijs voor de derde keer op rij op het podium, en dat brengt hem mee aan de leiding van de tussenstand in het wereldkampioenschap. Terechte vreugde bij Hamilton en Ron Dennis dus. Ook Felipe Massa is niet de vazal van Raikkonen. De blamage van de gemiste start in Maleisië is uitgewist. Ook Alonso miste zijn start niet. Hij perste zich voor Raikkonen en kon de Ferrari-coureur zo ophouden tot aan de eerste reeks pitstops. Later liet hij zich zelf verschalken door Nick Heidfeld die in zijn BMW een zeer sterke race reed. BMW is ongetwijfeld de subtopper van dit seizoen. Ook David Coulthard reed een zeer verdienstelijke race: hij startte vanop de laatste rij maar werkte zich op naar de zevende plaats, goed voor twee punten. Teamgenoot Webber reed eveneens in de punten. Maar zowel Webber als Coulthard moesten hun wagen parkeren met mechanische problemen. Red Bull staat zo nog altijd met lege handen in het constructeurskampioenschap.

Degradatie

Net zoals het duidelijk is hoe de krachterverhoudingen aan de top liggen, is ook de middenmoot al verdeeld. De indruk dat Renault en Honda niet meekunnen met de top en de subtoppers is ook in Bahrein bevestigd. Renault teambaas Briatore moedigt Fisichella aan om Trulli voorbij te steken: Giancarlo, passe Trulli, passé Trulli. Het moet voor Briatore slikken zijn om vast te stellen dat zijn team slechts 9 punten heeft na drie races. Van het sterke kampioenenteam van vorig seizoen blijft weinig meer over. Ook Honda is het Honda van vorig seizoen niet meer. Met een 15e en 16e startplaats kan het team onmogelijk tevreden zijn.

Beide teams hebben een maand de tijd om de oorzaak van het probleem te vinden en aan te pakken voor het Europese luik van het seizoen begint.

 

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.