koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Analyse: GP van Italië

Zoals zo vaak het geval is tegenwoordig was er tijdens de GP van Italië meer sensatie naast de baan dan er op. De verkoop van Midland aan Spyker, het mogelijk voorlopige einde van de F1 carrière van Christian Klien, de bevestiging van de line-up van Renault voor volgend jaar, beschuldigingen over vals spelen en de aankondiging van het afscheid van een levende legende. Maar als we de lap chart erbij nemen dan zien we weer een bedroevend spektakel van rechte lijnen die enkel worden onderbroken op de gewoonlijke pitstopmomenten.

De GP van Italië was niet bijzonder, en toch was het dat wel. Het was net of er een symbolische aflossing van de wacht gebeurde. De toekomstige Ferrari ster vertrok van op de pole met Ferrari’s huidige legende naast hem. Een rijtje verder stond ook de tweede Ferrari klaar om aan de GP te beginnen. Een dag eerder zou Felipe Massa naar eigen zeggen dichter in de buurt van de pole tijd zijn geraakt als hij niet was gehinderd door Fernando Alonso. De stewards vonden dat ook en schrapten de drie snelste tijden van de Spanjaard. Of het een terechte beslissing was of niet laat ik in het midden, dat hangt af van naar welke kant je neigt. Het zorgde er in ieder geval wel voor dat Ferrari thuis in een zetel aan de race kon beginnen.

10 September 2006 zou een groots Ferrari feest worden waar de huidige en toekomstige rijders aan de tifosi werden voorgesteld. Toch werd het niet het feest dat gepland was, want hoewel Michael Schumacher en Kimi Raikkonen deden wat ze moesten doen was Felipe Massa slechts een schaduw van de man die twee weken geleden won in Turkije. Doordat hij bij het uitvallen van Alonso ook schade opliep kon zijn iet wat matige race gemaskeerd worden. De Braziliaan was duidelijk sneller dan Robert Kubica maar geraakte er simpelweg niet voorbij. De strategie om Massa voorbij de Pool te krijgen was de juiste maar de uitvoering liet te wensen over. Massa stond bijna drie seconden langer stil dan de BMW en Alonso en zag die twee enkele ronden later voor hem uit de pits rijden.

Bij Renault zat het dit weekend helemaal niet mee. De derde kwalificatiesessie verliep niet zoals we gewoon zijn van de wereldkampioenen. Giancarlo Fisichella was zwaar geladen en kon zich slechts als tiende kwalificeren, maar het beslissende moment was de klapband van Fernando Alonso. De Spanjaard verloor enorm veel tijd, was daardoor zwaarder geladen dan gepland en moest zich tot overmaat van ramp nog reppen om op tijd over de lijn te komen om nog 1 snel rondje te kunnen afleggen. We weten allemaal wat daarna gebeurde. De reactie van Renault op de beslissing is in zekere zin begrijpelijk, al was het misschien te wild om zich heen aan het slaan. Wie verwacht had dat de Spanjaard net als Schumacher in Monaco op de baan een antwoord zou geven op de straf kwam bedrogen uit. Het enige vuur tijdens zijn zondagse rit kwam van zijn motor die voor de ogen van duizenden Ferrari fans uit mekaar spatte. Giancarlo’s zware brandstoftank leverde hem nog een vierde plaats op maar het verlies voor Renault was gigantisch. Het team staat voor het eerst sinds maart van vorig jaar niet meer op kop in de rangschikking en Alonso zag langs de kant hulpeloos toe hoe zijn voorsprong geneutraliseerd werd.

Enkele weken geleden schoof BMW Jacques Villeneuve aan de kant om Robert Kubica uit te proberen. Een riskant manoeuvre en de Pool zou moeten presteren om mogelijke kritiek te verstommen. Door zijn indrukwekkende rit naar een eerste podium is hij daar zeker en vast in geslaagd. Hij slaagde er niet alleen in om Felipe Massa talloze ronden achter zich te houden maar hij deed net hetzelfde bij Fernando Alonso, die slechts in de pits een weg voorbij de Pool vond. Een verdient podium dat Kubica meteen mee doet strijden voor de titel van Rookie van het jaar. Toch zat er voor meer in voor BMW, Nick Heidfeld eindigde nog als achtste maar hij kon zonder zijn domme snelheidsovertreding in de pits hoger zijn geëindigd.

Honda leek op vrijdag nog het kneusje van het weekend te worden. Het kondigde enkele weken geleden aan dat het in Monza met de motor voor 2007 zou starten maar al gauw bleek dat een zeer slecht idee te zijn. Tijdens de vrije training op vrijdagmorgen ontplofte de motor van tester Anthony Davidson na anderhalf rondje, enkele uren later had Davidson hetzelfde voor na slechts acht rondjes. De beide racerijders hadden tot dan toe –gelukkig– nog geen rondje gereden en zouden pas op zaterdag met een oude motor buitenkomen. Ondanks een genante start van het weekend kan Honda tevreden uit Monza vertrekken nadat de beide wagens in de punten reden. Er is een tijd geweest dat dit nooit het geval zou zijn geweest.

Het staat in schril contrast met aartsrivaal Toyota. Ralf Schumacher sloop met schaamrood op de wangen als vijftiende de pitstraat binnen. Enig lichtpuntje was Jarno Trulli die toch nog een zevende plaats uit de brand sleepte. En hoewel je achteraf altijd “wat als” kan zeggen: Wat als Heidfeld geen fout had gemaakt en Massa niet moest uitwijken voor Alonso? Het team miste simpelweg snelheid en als het volgend jaar een aanval wil uitvoeren op de titel zal het lang en goed moeten nadenken over hoe het dat wil doen want een prestatie als die tijdens de GP van Italië moet dan absoluut vermeden worden.

De onzichtbare teams deze race waren Red Bull, Scuderia Toro Rosso, Midland en Super Aguri. Het Williams team lijkt steeds sneller weg te zinken in een bodemloze put. Mark Webber kon onmogelijk tevreden zijn met zijn startplaats achteraan op de grid en Nico Rosberg moest weer eens opgeven. Het team is slechts een schim van wat het tien jaar geleden was en moet dringend op zoek naar een oplossing om het tij te keren.

De GP van Italië van 2006 was een vrij onopvallende, zelfs bij momenten saaie race maar toch zal het voor het grootste gedeelte van de F1 fans in het geheugen gegrift staan. Het was de race die zekerheid bood over de toekomst van één van de beste rijders in de geschiedenis van de sport. Je kan er voor of tegen zijn, maar niemand kan ontkennen dat er op die zondagmiddag een legende is ontstaan. Wees er maar zeker van dat die legende gisteren bloed heeft geroken en tijdens de laatste drie races van het seizoen de klus zal afmaken.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.