koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Column: A1GP Zandvoort

Na een lange afwezigheid van de serie is het nu dan eindelijk weer begonnen. En hoe! De aftrap was in Zandvoort. Zondag 1 oktober jongstleden gebeurde het daar, nabij die móóje stàd achtuh de duinuh (inderdaad: Haarlem…).

Onze hoogsteigen Minister President en chief autosportliefhebber, Jan Peter Ballenbende, gaf de aftrap met de traditionele woorden: “Gentlemen, for the pride of your nations, start your engines!” We waren vorig jaar gewend geraakt aan het beeld van Sjeik McTumTum die deze legendarische woorden uitsprak, maar helaas zag de “sjieke sjeik” zich genoodzaakt zijn aandelen A1GP van de hand te doen en zich te concentreren op zijn andere bedrij(f)(v)(en).
Zo kon het gebeuren dat de man die in de Tweede Kamer pratenderwijs zijn riante inkomen bij elkaar verdient op het Zandvoortse duinencircuit een enkel zinnetje mocht uitspreken en het seizoen aftrappen. Zo ook gebeurde het dat ons aller JP een Spyker C8 Spyder over het asfalt mocht sturen en ‘m richting de Gerlachbocht achterstevoren parkeerde zonder enige geldige reden. Het zal de politicus Balkenende geweest zijn die even de overhand kreeg toen hij werd ingehaald werd door zijn eigen achterkant. Immers een politicus is gewent aan “draaikonten”…

Ondanks de aanwezigheid van JP in Zandvoort werd de A1GP race toch een waar spektakel. Onze nieuwe hoop in bange A1 dagen, Jeroen Bleekemolen, bleek in staat tot een huzarenstukje! Wie had verwacht dat de 24-jarige Aerdenhouter in de Tarzan keer op keer zijn voorliggers wist te verschalken via de bijna onmogelijke buitenlijn? Met dit soort fabelachtige acties in de Zandvoortse vertaling van Eau Rouge deed Jeroen de aloude bekende en veel geprezen én bekritiseerde Jos vergeten. Jeroen deed Jos verble(e)ken(molen)… 

Jeroen Bleek de juiste man op de juiste plek met de juiste instelling en vooral afstelling! Hij joeg zijn knaloranje A1GP bolide vanaf de negende startplaats naar de tiende plek aan het eind van de sprintrace. Niet echt een denderend resultaat op het eerste oog, een plek achteruit na twintig minuten racen, een plekje naar achteren op de startgrid van de hoofdrace. Maar A1GP kent mogelijkheden voor iedere deelnemer. P10 aan de start kan worden omgezet in P1 aan het eind, we hebben gekkere dingen zien gebeuren, dus niets verloren na een sprintraceje wat niet helemaal lekker ging.
Een start in het middenveld bleek geen belemmering voor “Bleek” hij sneed door het veld richting de kop, maakte een vroege pitstop en had daarvan wat voordeel door een safetycarperiode. Toen het water uit de lucht de baan dermate bevochtigde dat iedereen op regenrubber overging bleek “Bleek” een absolute topper! Maar wat wil je ook als je, min of meer, rondjes rond je eigen wieg rijdt in het Zandvoortse…

Door het overweldigende talent wat Bleek aan de dag legde in de nattigheid op een zand bestrooide baan in de vaderlandse duinen, kwam hij op een wonderbaarlijke P1 te rijden. Raceleider in een supersaaie, maar herkenbare en lekker nationalistisch getinte oranje bolide, op eigen bodem, in oer-Hollandse weersomstandigheden, voor eigen publiek én de rest van de wereld, wat wil een Bleek nog meer!? Een podiumplaats behalen? Tja, da’s net jammer. Het leek er lang in te zitten, maar bleek net niet haalbaar. Regenbanden werken in droge omstandigheden nou eenmaal niet en dan kun je er wel op willen uitrijden om een stop uit te sparen, maar helaas ben je écht te traag met die rubbertjes onder je A1 bakkie. Een secondje of zes, zeven per ronde verlies. Had het vaderlandse weer nou nóg maar even meegespeeld, dan had Bleek de juiste banden gehad en had zeker gewonnen. Een P4 viel hem ten deel door een foute gok. De banden hadden gewisseld moeten worden toen iedereen dat deed, dan had Bleek vast en zeker een beker in ontvangst mogen nemen.
Maar, niet getreurd. Vierde in je debuutrace geeft niet echt veel reden tot klagen! Het geeft de potentie van Jeroen aan en dat zullen we bewezen krijgen, ergens dit seizoen. Let op de derde race in Beijing, onbekend voor iedereen, dus een potentiële prooi voor een outsider.

Pas op 12.11 hervat A1GP het racen weer. Op die dag zal de eerste A1GP race van China worden verreden, in een stad waar we niet eerder een stratenrace mochten aanschouwen. In voormalig Peking, heden ten dagen Beijing genoemd, zullen we de traditionele woorden horen galmen: “Gentlemen, fol the plide of youl nations, stalt youl engines…!”.

Veritas, 09.10.06

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.