koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Column: AlbOn of AlbOFF?

Alex Albon blijft met zijn neus in de boter vallen. De Britse Thai maakte dit seizoen zijn debuut in de sport voor Toro Rosso en viel positief op in verschillende races. Vooral in Duitsland waar hij voor het eerst in de regen reed met een Formule 1 wagen.

Toch was het een opvallende beslissing die tijdens de zomerpauze werd genomen. In Hongarije zeiden teambaas Christian Horner en Dr. Helmut Marko nog dat de plek van Pierre Gasly veilig was tot het einde van het seizoen.

Die woorden bleken niets waard.

Gasly kostte teveel

Gasly liep al een tijdje te sukkelen in zijn pogingen om Max Verstappen bij te houden, maar in Hongarije was het geduld van Red Bull echt op.

Het verschil tussen Gasly en Verstappen op zaterdag was nog nooit zó groot. Voor Red Bull was het toen klaar.

Vooral omdat Honda een prima motor lijkt te hebben afgeleverd, waarmee Red Bull Ferrari aan kan. Maar dat zien we niet terug in de stand voor constructeurs. Ergo, met een betere tweede rijder zou Red Bull tweede staat achter Mercedes. Dus Gasly kostte Red Bull letterlijk geld. Dat scheelt tientallen miljoenen euro’s.

De Fransman zal na zijn vakantie weer in een Toro Rosso zitten. Vervolgens verwachtte menigeen dat Daniil Kvyat de plek naast Max Verstappen zou innemen.

Het werd echter de rookie van Toro Rosso, Alexander Albon. Is het de juiste keuze dat de Britse Thai de voorkeur boven de Rus kreeg?

Druk op de coureur

Pro: Albon reed zonder druk bij Toro Rosso. Van hem werd niet veel verwacht behalve een stapsgewijze ontwikkeling. In Kvyat had de Thaise Brit een goede maatstaf, gezien de ruime ervaring van de Rus.

Bij Red Bull is Max Verstappen van een heel ander categorie. Niemand die verwacht dat Alex ‘eventjes‘ in de buurt zal blijven van de snelle Nederlander.

Con: Keerzijde is dat juist Alexander Albon zichzelf druk gaat opleggen, om maar te bewijzen dat hij volgend jaar ook in de Red Bull thuis hoort. De kans op een ‘Overdrive’ is behoorlijk aanwezig. Zie ook de crashes van Gasly in zijn poging om bij Verstappen in de buurt te blijven.

Verder is het Herr Doktor Helmut Marko. De man durft wel het een en ander, maar staat tevens niet bekend als een zeer geduldige man. Marko geldt als een ontdekker van talent, maar Vettel kreeg een kans van BMW Sauber terwijl Max Verstappen vooral door zijn vader is klaargestoomd.

En stel dat Albon de druk niet aankan. Hoe vaak kun je dan schuiven met coureurs? Nu wordt Gasly weer terug gezet, en zit hij nu naast de man die hij vorig jaar mocht vervangen.

Technische verschillen tussen Toro Rosso en Red Bull

Albon viel dus op door zijn optredens en omdat hij overeind bleef tegenover Kvyat. Maar in het hoeverre is dat te danken aan de auto? Wellicht is de Toro Rosso een stuk makkelijker af te stellen. De Red Bull RB15 staat in ieder geval wel bekend als een lastige, kritische auto.

Sowieso zal Albon een paar races nodig hebben om hiermee om te gaan.

Talentpool / rijdersmarkt

Het derde gevaar voor Albon, Gasly en in iets mindere mate Daniil Kvyat, is dat Red Bull Racing besluit om nu eens buiten hun talentpool te kijken.

Dankzij de prestaties van zowel Sebastian Vettel en Max Verstappen is de lat nu wel erg hoog gelegd. Wie nu Helmut Marko wil imponeren, moet gewoon alles winnen en dan in de Formule 1 meteen maar richting de top-3 rijden.

Onmogelijk, dus kijkt men naar coureurs die al de nodige ervaring hebben. Zo werd Nico Hülkenberg genoemd als mogelijke teamgenoot voor Verstappen vanaf 2020. Hoewel Daniel Ricciardo veel beter past bij het team, maar de ‘Aussie’ zal dat niet doen wegens gezichtsverlies.

Daniel meende immers dat Red Bull en Honda nog een lange weg hadden te gaan, voordat er aan overwinningen kon worden gedacht.

Aan Alexander Albon de taak om de Red Bull-deur definitief te sluiten voor Daniel Ricciardo.

Voor Max Verstappen maakt het niet zoveel uit. De Nederlander hoopt vooral dat Albon hem betere rugdekking kan geven. De Nederlander strijdt nu in zijn eentje tegen twee Mercedessen en Ferrari’s…

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.