koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Column: Bleu in rood/wit

Zoals genoegzaam bekend zal zijn heeft de jonge Veenendaler, Giedo van der Garde, inmiddels een reputatie opgebouwd in de Formule1 als zijnde een super snelle coureur! Super snel in de wagen, maar zeker ook in het wisselen van team…, na vier rondjes een overstap van Japan naar Nederland, niemand was er ooit sneller!

Zoals de kleurstelling van het Japanse team al doet vermoeden, hebben we te maken met een nationalistische club. Rood/wit, de kleuren van Super Aguri en uiteraard de kleuren van het land van de reizende/rijzende zon.

Ondanks zijn niet Japanse nationaliteit werd Giedo in december toch bij het team ingelijfd. Misschien om een beetje kleur toe te voegen aan het o zo saaie rood/wit. Een coureur, rechtstreeks ut de F3 afkomstig, en dus zo bleu als maar kan, werd in het rood/wit gehesen, toevalligerwijs zo de combinatie rood/wit/blauw veroorzakend.
En dat nu was precies waarom de Veenendaler door Spyker werd opgemerkt en weggekaapt uit de chopsticks van Aguri Suzuki. Ook Spyker is immers een nationalistisch ingesteld team, met de knaloranje wagen maken ze onmiskenbaar duidelijk dat het Engelse kantoor slechts een overblijfsel is van de voorgangers van het team, maar dat nationale trots hoogtij viert in het o zo Nederlandse Silverstone…!

En zo wordt eens te meer bewezen, het poldermodel werkt! Spyker, uit de oer Hollandse Zeewoldense klei, kan best aarden in de Britse racehistorie op Silverstone en zal zich zo goed en zo kwaad als het gaat verdedigen tegen de Japanse aanvallen van Super Aguri.
De op en top Brit Mike Gascoyne temperde dan wel de verwachtingen, maar tekende al zo veel succeswagens, dat we er zeker van kunnen zijn dat zijn invloed ook hier weer opgeld zal doen. Niet voor niets werd de Brit door dat andere rood/witte team geloost, hij druist eenvoudigweg in tegen alles waar de Japanners voor staan. Want welke partij heeft nou de meeste kennis, ervaring en succes in F1: de Japanners, met hun sterrijders Katadrama, Tiger Takagi en Yuji Ide, of de Britten met hun winnaars Nigel Mansell, Damon Hill en Jenson Button?

Vanwege de uitdaging die Spyker met groot plezier en enthousiasme aannam toen ze MF1 Racing overnamen, besloot ook Gascoyne herintreder te worden. Hij zag een kans om zich te revancheren op dat rood/wit uit het verre oosten. Hij zoekt revanche op Toyota, maar heeft alvast een voorschot genomen door het rood/wit van Super Aguri hun nieuwbakken en ervaren testrijder door de neus te boren. Al moet gezegd worden dat Van der Garde nog altijd bleu is in F1 en dat dat toch minder kleurt bij het oranje dan bij het rood/wit…

Veritas, 12.02.07

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.