koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Column: En weer mag Ericsson aanblijven…

De Zweed leek allerminst zeker van zijn job in 2018. Sauber-teambaas Cederic Vasseur was momenteel druk in gesprek met Ferrari over het ‘parkeren‘ van diens juniors Charles Leclerc en Antonio Giovinazzi.

Maar Vasseur is een zeer goede onderhandelaar of Ferrari wacht af of Ericsson a la Jolyon Palmer afgaat, waarna Giovinazzi hem zal vervangen?

Hoeveel kansen mag deze Zweed nog om zeep helpen? En telkens vliegt zijn betere teamgenoot eruit. Pascal Wehrlein scoorde alle punten voor het Zwitserse formatie, maar staat vooralsnog met lege handen langs de baan.

Iedereen had verwacht dat Antonio Giovinazzi in de tweede auto van het Zwitserse team zou gaan rijden. Maar dat was buiten de grootaandeelhouders van Sauber gerekend, die ook de grote sponsors van Ericsson zijn.

Die sponsors zijn blijkbaar blind voor het wanpresenteren van Marcus. De afgelopen twee jaar scoorde Ericsson geen punten en dit jaar was hij de coureur die als enige van de coureurs die het hele seizoen reden, puntloos bleef.

Zelfs in de chaos van Bakoe of Singapore lukte het de Zweed niet om punten te scoren.

Marcus Ericsson heeft zijn plafond allang bereikt en dat niveau is gewoon niet goed genoeg voor de Formule 1. Als we mogen gokken, zal het inderdaad een Palmer-scenario worden. Nog even een paar races en dan exit voor de falende Zweed.

Het blijft bijzonder dat men zo graag een Zweedse coureur willen hebben dat ze deze man een stoeltje blijven geven, terwijl er in Felix Rosenqvist een veel betere coureur huist. Felix rijdt echter Formule E in plaatst van Formule 1.

Bizar…

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.