koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
COLUMN: Geweldig, die foute bandenwissel van Verstappen

Tjonge, wat een amateurisme om in deze omstandigheden van full wets naar intermediates te gaan. Wat haalde Red Bull in zijn hoofd door zowel Ricciardo als Verstappen een tijdlang op intermediates te laten rijden, terwijl elke amateurmeteoroloog al van verre zag aankomen dat de regenbakken alleen nog maar voller zouden worden, voordat ze opnieuw over ons zouden worden uitgestort.

Omdat Ricciardo een ronde of twee na zijn bandenwissel de snelste rondetijd noteerde, had Red Bull even het gelijk aan zijn zijde. Dus Verstappen ook op intermediates. Het duurde niet lang of de regenbakken werden massaal weer omgekieperd. Er volgde wederom een safety car-moment, waarin de Red Bull-coureurs toch maar weer op de full wets overgingen. Gevolg: een plek achteraan in het veld.

Wat een risico zeg. De race was al bijna op driekwart. De wedstrijdleiding had gemakkelijk de safety car nog een paar rondjes kunnen laten rijden om zo een einde te maken aan het gevoel dat je als coureur had constant in een douche te rijden, waarbij ook nog iemand continu waternevel in je gezicht spuwt. Weg goede klassering, weg punten, weg spanning.

Bovendien, en dat was een tweede risico, kon je op je klompen aanvoelen dat er meer crashes zouden plaatsvinden in dit waterballet. Dan zit je toch een stuk prettiger op de tweede plek dan op een plek met bijna alle coureurs nog voor je. Met voorzichtige regenrijder Rosberg achter je, was dat geen probleem geweest voor Verstappen.

Maar, tjonge, jonge, jonge, wat heeft die foute bandenwissel ons een heroïsche race opgeleverd. Ik krijg bijna de indruk dat we hier te maken hebben met een complot. Het complot van Red Bull. Ricciardo moest ook meedoen, anders was het niet geloofwaardig. Max heeft afgesproken dat hij van achteruit een beetje spektakel wilde leveren: Laat mij maar achteraan zitten, dan heb ik in ieder geval wat te doen. Zoiets.

En of hij wat te doen had. De hele wereld vergelijkt hem vanaf heden met godencoureur Senna. Iedereen kroont hem tot de koning van de regenrace en iedereen vraagt zich niet af of, maar wanneer Max wereldkampioen wordt.

Heroïek hangt aan een zijden draadje en moet je afdwingen met kunst en kunde op het juiste moment. Dat is wat Max heeft gedaan. Er is niemand die zo optimaal gebruik heeft gemaakt van zijn eigen ontzettend foute bandenwissel als Max.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.