koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Column: Jeroen bleek een pole!

De A1GP coureur van vaderlandse makelij, Jeroen Bleekemolen, mag z’n handen dichtknijpen vandaag na het afgelasten van de kwalificatiesessies. De kwalificatie werd afgelast vanwege losgeraakte putdeksels van een kilootje of 15 per stuk. Een terechte beslissing, je wilt tenslotte niet dat zo’n zware frisbee in het kielzog van een A1 bolide zich met het wedstrijdverloop gaat bemoeien door vleugels aan te vallen, om nog maar te zwijgen van het behelmde hoofd van al die nationale helden! 

15 Kilogrammetjes solide staal, kostprijs een handjevol Yuan (Chinese munteenheid), gevolg van vliegende exemplaren: onbetaalbaar veel leed! Prijs van tijdig onderkende problemen met solide staalrondjes van 15 kilogrammetjes, ter waarde van een handjevol Yuan: onbetaalbaar veel plezier van ons eigen Team Nederland! 

Volgens artikel 144 van de sportreglementen van A1GP wordt de startopstelling bepaald door de uitslag van de vrije training indien de kwalificatie onverhoopt afgelast moet worden. En dat is dus wat er gebeurde. Bleekemolen ging de baan op na een tiental minuten te hebben verloren door een motorwissel en was direct de snelste. Na een korte stop bij zijn team voor wat controles ging de Bleek wederom de baan op en bleek wederom het gas te kunnen vinden. Ten tweede malen de snelste tijd en dat bleef zo tot aan de vlaggen na dertig minuten training. Met een halve seconde voor de Mexicaanse tegenstander, Salvador Duran, pakte Jeroen de snelste tijd.
Na het afgelasten van de kwalificatie en het inkorten van de training naar dertig (in plaats van de oorspronkelijke 90 minuten) werd Jeroen uitgeroepen tot polesitter.

Daarom: Jeroen Bleekeenpole!

Veritas, 11.11.06

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.