koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Column: “Lammers slaat de plank mis”

Via zijn Facebookpagina liet Jan Lammers geen spaan heel van het Mercedes-duo, dat in Oostenrijk Toto Wolff alweer grijze haren bezorgde.

Jan Lammers negeerde compleet het feit dat Nico Rosberg de schuldige was van de crash. Nee, ‘ze‘ moesten eens normaal doen.

Nu kunnen we wel stoppen met lezen zodra iemand feiten opzij schuift om maar zijn woordje te kunnen zeggen. Maar Lammers lijkt ook te lijden aan een selectief geheugen. Hij schrijft Max Verstappen onophoudelijk de hemel in, maar kijkt op een vreemde manier over zaken eigenlijk heel moeilijk te vermijden zijn.

Jan Lammers ziet dat in ieder geval niet of wil het niet zien, want zo schrijft hij op Facebook;

Lewis is nu het haantje maar voor hetzelfde geld waren er weer twee Mercedessen afgevlogen. Rosberg deed weer hetzelfde als in Barcelona, onhandig verdedigen. Lewis ook en die had op zijn beurt de keuze om de alles-of-niets confrontatie wel of niet aan te gaan

Kijk naar de in-car beelden van Max die in bocht 8 van de 2e ronde Ricciardo inhaalt, fenomenaal en er zat nog een halve meter tussen, zo haal je in!, zegt Lammers terwijl Max Verstappen dus niets verkeerd kon doen.

Ook de constant onbenullige situaties van de Mercedesrijders zijn opvallend, Rosberg die in Barcelona z’n boordcomputer in de verkeerde stand had staan, Hamilton die in Baku een aantal ronden nodig had om ook de juiste stand te vinden. Hamilton die op de Red Bull Ring kennelijk niet wist wat de bandensituatie van Rosberg was (z’n enige echte tegenstander dus) en last but not least Rosberg die in de laatste ronde in een ‘failsafe’ mode terecht kwam van z’n remmen, om te voorkomen wat er met Perez wel gebeurde. Het laatste, daar kan hij niets aan doen, maar hij kon daar wel beter mee omgaan en een 2e plaats zeker stellen.

Na kritiek op zijn schrijven nam Lammers wat gas terug, maar de woorden zijn al uitgesproken. Mij viel simpelweg het contrast op tussen het geklungel van de twee heren in de laatste ronde en de sterrenstatus die met name Hamilton nogal uitmelkt. Als autocoureur valt je dan op, dat ze met de twee meest geavanceerde auto’s van het veld rondrijden, ze hoeven eigenlijk maar met één auto af te rekenen en nog struikelen ze dan over elkaar heen, dat mag geen van tweeën laten gebeuren., zo reageerde de Nederlander op critici.

Lammers begrijpt het niet of hij wil niet begrijpen, dat Hamilton en Rosberg elkaars enige concurrenten zijn.

Net als Webber en Vettel destijds. Zoals die keer dat Vettel een teamorder “Multi-21” negeerde en hij Webber passeerde voor de overwinning, werd er niet geroepen over ‘teambelang‘ of ‘imago’ van een energiedrankjesfabrikant!

Senna en Prost. Hoe vaak heeft Senna Prost weggedrukt op de baan, totdat Prost in Suzuka 1989 zijn ultieme move deed?

Piquet Sr. met zijn psychologische spelletjes tegenover Nigel Mansell.

De eerste die je moet verslaan is je teamgenoot, dat is een wetmatigheid in de Formule 1!

Wat vanuit hun professionaliteit wel verwacht mag worden is met verantwoording voor de belangen van Mercedes om te gaan, aldus de Le Mans-winnaar van 1988.

Ook die duo’s uit het verleden botsten [kei]hard. Waren dat ook ‘sukkels‘? Die mannen deden alles om te winnen. Daarvoor reden ze Formule 1. Daarom doen Rosberg en Hamilton wat ze doen, anders hadden ze hun tijd wel aan iets anders kunnen besteden. Wel?

Daarbij denkt teambaas Toto Wollf nu aan teamorders om zijn rijders in toom te houden. We kunnen nu al voorspellen dat onder andere Lammers zal klagen over ‘competitievervalsing‘. Correct, het is juist de bedoeling dat Lewis en Nico tegen elkaar strijden!

Maar dat is vast ook weer niet goed volgens meneer Lammers?

 

Of had Ayrton Senna Prost gewoon voor moeten laten gaan, want ‘Prost was al langer lid van het McLaren-team‘? Dan snap je naar mijn bescheiden mening de hele sport niet.

Met teamorders weet je voor elke race begint al wie de uiteindelijke winnaar is. Al kijk ik naar deze zaak met de ogen van een liefhebber, toch vrees ik dat het voor de Duitsers genoeg is geweest en dat er vanaf de volgende race [Silverstone?] met een hiërarchie gaat rijden.

Alleen, wie wordt de nummer één en wie de nummer twee? Dat is dan de grote vraag.

En die andere vraag….daar slaat Lammers de plank mis. Wil hij echt dat de belangen van fabrikant Mercedes prevaleren, dan ook geen geklaag over gemuilkorfde coureurs die geen ‘shit‘ mogen zeggen. Dan ook geen geklaag over sponsoren en fabrikanten die de sfeer in de Formule 1 bepalen.

Laten we blij zijn met met een rebel als Kimi of een showman als Lewis, als tegenhangers van een klagende Massa, Button of een Vettel die ‘zo gewoon‘ is gebleven.

Net als brokkenmaker Pastor Maldonado [ja, stiekem missen we die gast die zichzelf nogal overschatte],  geven dat soort lui de sport pas echt kleur!

En een dominant team dat haar coureurs vrijuit laat racen…

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.