koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
De sterren van de toekomst

Met Max Verstappen als ‘front-runner’, komt een heel nieuwe generatie Formule 1-coureurs aan. De uitzichten zijn veelbelovend.

Volgend jaar zien we al Stoffel Vandoorne weer instappen bij McLaren na een prima debuut. Pascal Wehrlein en Esteban Ocon zullen ook in de sport actief blijven, al was het Mercedes te doen om tegenstanders te kweken voor Max Verstappen.

Carlos Sainz jr. hoort natuurlijk ook in het rijtje, al is het nog maar de vraag hoelang het Spaanse talent bij Toro Rosso blijft acteren. Renault zou zeer geïnteresseerd zijn in de protegé van Red Bull Racing en zelfs gratis motoren hebben aangeboden. Een stoeltje naast Max Verstappen lijkt op korte termijn nog niet tot de mogelijkheden, dus wie weet kiest Sainz eieren voor zijn geld.

En bij Williams mag Lawrence Stroll instappen, aangezien papa-de-miljardair Stroll bereidt is om liefst 35 miljoen te betalen voor een stoeltje. Stroll junior kan overigens wel rijden, want door zijn F3-titel mag de 17-jarige nu ruiken aan het grote werk.

Ook Toto Wolff kijkt uit naar de toekomst van de F1. Nu er langzaam maar zeker een nieuwe generatie opstaat die de Formule 1 weer gaan vernieuwen. De teambaas van Mercedes was uiteraard lyrisch over zijn ‘eigen kweek’: We zien Esteban Ocon met een foutloze Curriculum Vitae van Renault tot de F3 en won GP3 als een rookie en Pascal is de jongste DTM-winnaar ooit, en pakte een WK-punt voor Manor. Geweldig!

Teambaas Horner keek weer naar Max Verstappen, en stelde dat de Nederlander ‘de leider’ van de opkomende generatie F1-coureurs zal worden.

De huidige generatie toppers is al in de dertig en zal niet lang meer blijven rijden.

Vettel worstelt bij Ferrari, Button heeft al á la Hakkinen een stap opzij gedaan. Felipe Massa stopt dan toch en ook Räikkönen zal vroeg of laat weer in een rallyauto of NASCAR willen kruipen.

En wanneer wint de liefde voor muziek het van de sport voor Lewis Hamilton? Alonso dreigde al de sport te verlaten als de 2017-auto hem niet kunnen boeien. De Spanjaard is inmiddels wel in gesprek met McLaren, maar hoelang blijft hij nog rondjes rijden in de top-12?

Wij als fans kunnen alleen maar hopen dat de teams qua performance dichter bij elkaar komen, zodat wij kunnen genieten van elk talent rijdend in uitdagende auto’s!

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.