koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
F1 2019: Exclusief interview met Lee Mather

Liefhebbers van Formule 1 games moeten nog een kleine week wachten en dan ligt F1 2019 in de winkels. In aanloop van de release was GPPits.net aanwezig bij het preview event van de game. Plaats van handeling was het MP Motorsport hoofdkwartier in Westmaas. Hierbij spraken we exclusief met Lee Mather, Game Director van de F1 series bij Codemasters. Uiteraard mochten we ook de nieuwe game alvast aan de tand voelen.

Veelbelovend F1 2019 kan beste F1 game tot nu toe worden
GPPits.net was onlangs aanwezig bij het F1 2019 preview event. Het event werd gehouden op een bijzondere locatie, namelijk de MP Motorsport werkplaats in Westmaas. De vele single seater bolides waren dan ook een sfeervolle achtergrond om voor het eerst met de nieuwe Formule 1 game aan de slag te gaan.

Wat vooral opvalt zijn de sterk verbeterde graphics dat het spel met zich mee brengt. Codemasters heeft gewerkt aan de belichting in de game en dat merk je met name tijdens de nachtraces. Deze zien er nu verbluffend realistisch uit, waar ze in voorgaande games nogal levenloos aandeden. Een goed genomen foto in Photo Mode geeft nu een levensecht effect en is maar moeilijk van een real-life foto te onderscheiden.

De career mode is daarnaast nog verder uitgediept. De Formule 2 wagens zijn toegevoegd aan de game en dat is dan ook de klasse waarin je de career mode zult beginnen. Je bent overigens niet de enige die een carrière in de Formule 1 ambieert. Twee andere fictieve coureurs zullen samen met jou de career mode doorlopen. Deze coureurs beginnen net als jou in de onderste regionen van de sport en proberen zich op te werken naar dat ultieme doel: wereldkampioen Formule 1 worden.

In gesprek met Lee Mather
Lee Mather, Game Director van de F1 series bij Codemasters, was ook aanwezig in Westmaas en GPPits.net sprak met hem over de game:

Q: F1 2019 ziet er een stuk beter uit dan F1 2018!
A: We hebben ons dit jaar vooral gericht op de belichting. Met name de nachtraces zien er spectaculair uit. Ook hebben we ons geconcentreerd op de textuur van de gebouwen. Zo zijn de gebouwen in bijvoorbeeld Monaco veel gedetailleerder dan vorig jaar. Ook hebben we nu meer data van Paul Ricard, dus dit circuit zal ook een stukje realistischer zijn.

Q: Wat gaat er precies gebeuren in career mode nu ook de Formule 2 aanwezig is?
A: Dit jaar zal de career mode meer een verhaal zijn. Je begint in de Formule 2 samen met twee rivalen. Dit betreffen drie events. Zo is er een event waarbij je een bepaalde keuze moet maken. De keuze die je maakt heeft gevolgen voor het verloop van je carrière. Een ander event is de laatste race van het seizoen waarbij je de titel wint of verliest. Op basis van je prestaties in de Formule 2 krijg je aanbiedingen in de Formule 1. Dit geldt ook voor je rivalen.

Q: Kun je kiezen uit alle teams wanneer je de F1 hebt bereikt?
A: Je krijgt aanbiedingen van alle Formule 1 teams. Maar de kwaliteit van het contract kan verschillen. Zo zal Ferrari je geen goed contract bieden wanneer je het in de F2 niet goed hebt gedaan. Denk daarbij aan slechte beloningen of absurd hoge verwachtingen die je amper waar kan maken. De lagere teams zullen je dan een beter contract bieden en je beter belonen.

Q: Zijn er nog veranderingen met betrekking tot Multiplayer?
A: We hebben veel veranderingen doorgevoerd aan Multiplayer. Het belangrijkste zijn de gecustomizede livery’s. Er komen wekelijkse online evenementen waarbij je punten kunt verdienen. Met deze punten kun je de auto of je uitrusting verder customizen. Ook kun je trofeeën winnen die worden toegevoegd aan je profiel, zodat iedereen ze kan zien.

Q: Zijn de livery’s volledig te customizen of wordt er gewerkt met een aantal templates?
A: Je werkt met template livery. Deze livery’s kun je kopen met de punten die je met de online events verdient. De ‘duurdere’ livery’s zul je meer aan kunnen tweaken dan aan de goedkopere livery’s.

Codemasters viert tiende verjaardag F1 game met klassiek materiaal
F1 2019 is de tiende officiële Formule 1 game dat studio Codemasters op de markt brengt voor de PC, Playstation4 en Xbox360. Om dat te vieren brengt men dit jaar twee verschillende edities van de game op de markt. De Legends Edition is vanaf dinsdag 25 juni te koop en te downloaden. Deze editie bevat twee wagens van Ayrton Senna en Alain Prost. Deze wagens gaan gepaard met een aantal in-game uitdagingen waarbij je de rivaliteit tussen beide Formule 1 legendes kunt (her)beleven. Deze uitdagingen zijn vergelijkbaar met de Invitational Events die we al kennen uit F1 2017 en F1 2018. Hierdoor wordt de Senna/Prost content ook relevant in Career Mode. De Legends Edition van F1 2019 ligt in de winkels voor € 69,99.

Op 28 juni verschijnt de andere optie van F1 2019. Het gaat hier om de Anniversary Edition. Deze uitvoering van het spel komt met twee klassieke bolides uit het eerste jaar dat Codemasters de Formule 1 games op de markt bracht. De Ferrari F10 van Fernando Alonso en de McLaren MP4-25 van Lewis Hamilton zijn toegevoegd aan het toch al brede scala aan klassieke auto’s dat al in de game zat. Deze twee auto’s worden overigens ook meegeleverd wanneer je kiest voor de Legends Edition. De Anniversary Edition kun je kopen voor € 59,99.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.