koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
F1 2020: Niet normaal goed

Vorige week bracht Codemasters haar jongste game in de Formule 1 franchise uit: F1 2020. Voor ons Nederlanders is de grootste nieuwigheid aan de game natuurlijk het Circuit Zandvoort. GPPits.net had ook dit jaar de eer om de game aan de tand te voelen en dat doen we graag!

Hier wel het hele seizoen
Formule 1 anno 2020 is uitgedraaid op een seizoen dat qua kalender met de week kan veranderen dankzij het Coronavirus. Op de game F1 2020 wordt het hele seizoen wel gewoon verreden. Zandvoort, Monaco, Singapore, Suzuka allemaal gaan ze gewoon door en met fans langs het circuits virus of geen virus. Tenzij je game systeem geïnfecteerd is natuurlijk.

Anderzijds brengen de omstandigheden de Formule 1 dit jaar ook naar Mugello bijvoorbeeld. Codemasters heeft echter al aangegeven dat er geen tijd is om nieuwe circuits op korte termijn toe te voegen. Het opbouwen van een circuit in de game kost namelijk al gauw een jaar!

Aangepaste handling
De handling van de Formule 1 games wordt met het jaar beter en F1 2020 is daarop geen uitzondering. Bij de eerste rondjes op de game merkten we direct dat er behoorlijk voorzichtig omgesprongen moet worden met het gaspedaal. Ook het remmen en sturen vergt enig aanpassingsvermogen ten opzichte van F1 2019.

Nu moet gezegd worden dat we de game spelen met settings die zo realistisch mogelijk staan. Voor de wat meer casual gamers is bijvoorbeeld traction control en zo is de lijst met hulpmiddelen oneindig. F1 2020 is voor iedereen gewoon toegankelijk.

AI met ballen
Wie rijdt tegen de AI heeft doorgaans wel wat te stellen met auto’s die onvoorspelbaar gedrag vertonen of helemaal niet inhalen. De AI op F1 2020 heeft een grondige update gehad en speelt het spelletje nu veel beter mee.

Zo kwamen we tijdens een race op Zandvoort een nogal dreigende Alex Albon tegen die waar mogelijk zijn Red Bull langszij probeerde te prikken. Af en toe kregen we zelfs het idee dat het allemaal wel wat minder mocht met de divebombs. Maar, dit is heel wat uitdagender dan de AI die we tot op heden gewend waren.

Ook het verdedigen van de AI is veel beter. Men verandert echt van lijn bij een potentiële inhaalpoging en kruist dan ook (volgens reglement) niet meer terug. Dat levert veel leuke gevechten op waardoor F1 2020 ook zonder dat je een online league moet joinen leuk is.

Nieuwe content
Nieuw is de ‘My Team’ career mode. In deze mode ben je eigenaar van je eigen F1 team en moet je deze naar de top brengen. Nu is ondergetekende zeker niet iemand die eindeloos career mode speelt. Maar het geeft de game een soort van verhaallijn. Career mode is ook uitgebreid op het gebied van zaken die je kunt verdienen.

Dan zijn er nog de twee nieuwe circuits Zandvoort en Hanoi. Zandvoort met een F1 wagen is (in de positieve zin van de uitdrukking) niet normaal. Het gaat zo hard! Je hebt geen moment rust op het technische duinen circuit en dat maakt het echt een uitdaging. Hanoi is met de lange rechte stukken wat minder een uitdaging. Al is de laatste sector zeker een fraai stukje circuit dat enige oefening vergt.

Michael Schumacher fans kunnen hun hart ophalen aan de Schumacher edition. Deze speciale uitgave bevat legendarische Schumacher wagens als de Jordan uit 1991, Benettons uit 1994 en 1995 en Ferrari’s uit 2000 en 2004. Helaas zijn er dit jaar wederom geen klassieke circuits,maar ook op de huidige circuits is het heerlijk stoeien met deze wagens.

Conclusie
Codemasters blijft progressie boeken waar het gaat om de Formule 1 franchise. Tuurlijk is het geen full-on sim, zoals Assetto Corsa Competizione dit is voor de GT racerij. Daar is de doelgroep ook niet naar. Codemasters doet een enorme goede job waar het gaat om zoveel mogelijk van beide werelden een plezier te doen.

Waar Formule 1 games vroeger nogal last hadden om de aandacht van de gamer vast te houden, is dat anno 2020 absoluut geen punt meer. In F1 2020 valt altijd wat te verdienen. Van simpele race punten in je career of championship game tot vieringen van je karakter op het podium tot customizeable gear voor je team. Je doet het altijd ergens voor.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.