koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
‘Forever Magic’, Ayrton Senna da Silva

Ayrton Senna zou vandaag 55 jaar geworden zijn. Hoe zou het zijn? Een 55-jarige Ayrton Senna (São Paulo, 21 maart 1960 – Bologna, 1 mei 1994)? Zou hij een vierde en vijfde titel hebben behaald met Wiliams voordat hij afzwaaide?

Zou hij vader geworden zijn doordat zijn toenmalige vriendin Adriane Galisteu hem kinderen schonk?

Zover heeft het niet mogen komen. Op zondag 1 mei 1994 verongelukte de technisch begaafde coureur tijdens de Grand Prix Formule 1 van San Marino 1994 op het circuit van Imola.

In zijn vaderland Brazilië werden 3 dagen nationale rouw afgekondigd en zijn begrafenis werd over de hele wereld live uitgezonden.

Na de dood van Senna [en Roland Ratzenberger een dag eerder] maakte de FIA echt werk van de veiligheid van de coureurs. Een van de aanpassingen is de minimale afstand van de bodemplaat tot de grond met behulp van een houten plank. Een tweede verbetering van de veiligheid kwam in de vorm van het sinds 2003 verplicht gestelde HANS system.

En Adriane? Haar leven ging verder. Ze had verscheidene televisie-shows in Brazilië en schreef een boek over haar leven met Ayrton genaamd, “O Caminho das Borboletas” [‘Adriane: My Life With Ayrton’].

Ze is tegenwoordig getrouwd met een zakenman en heeft een zoontje van bijna vijf jaar oud.

Eerder verschenen op de blog van de auteur

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.