koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
GP Mexico in 1992 [video]

De Grand Prix van Mexico wordt sinds 1963 gereden op het Autódromo Hermanos Rodríguez in Mexico-Stad, welk is vernoemd naar de Mexicaanse broers en Formule 1-coureurs Ricardo en Pedro Rodríguez.

Officieel heette het omloop Magdalena Mixhuca-circuit.

De Grand Prix werd in 1963 voor de eerste keer gehouden en bleef op de kalender tot de race in 1970 een voorlopig laatste keer gehouden werd. De Formule 1 keerde in 1986 terug naar Mexico. In 1992 kwam de Formule 1 (voorlopig) voor de laatste keer, tot de terugkeer in 2015.

Helaas sneuvelde de beroemde Peraltada-bocht die een stuk moeilijker was dan de Parabolica van Monza. Tilke wilde de bocht niet opnemen vanwege het ontbreken van een ‘run-off’ indien een coureur een fout zou maken of een ander probleem had.

Denk maar aan de gigantische strook asfalt naast de Parabolica.

Maar met die race in 1992 was een hoop aan de hand.

Zo kwam de race in gevaar vanwege te hoog niveau van luchtverontreiniging. Zwaar materieel werd gelimiteerd, wat weer gevolgen had voor werkzaamheden aan het asfalt van het circuit. Immers waren daar zware machines zoals bulldozers en kraanmachines voor nodig.

Dus slechts enkele hobbels konen worden verwerkt, tot groot ongenoegen van de heren coureurs. Maar hobbels en de Mexicaanse Grand Prix, dat hoorde bij elkaar.

Op de vrijdag crashte Ayrton Senna flink in de -destijds- beruchte S-sectie, maar morgen doorgaan van de artsen. De Braziliaan zou de finish niet halen.

En ene Michael Schumacher behaalde zijn eerste podium ooit. Er zouden nog 155 volgen…

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.