koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
COLUMN Franky Rein: Vettel de hypocriet

Dat Sebastian Vettel al een tijdje gefrustreerd rondloopt door de Formule 1-paddock is een publiek geheim. Maar na de Grand Prix van Mexico liet de Duitser zich wel heel erg in de kaarten kijken.

Het maakt ons niet eens zoveel uit wat terecht is of niet.

Maar dat een viervoudig wereldkampioen op een zodanige manier zijn frustratie meent te moeten uiten, is beneden alle peil. Topsport is emotie, maar waar Vettel zo afkeurend reageerde op Max Verstappen in België, zo foeterde de man op alles en iedereen in Mexico. Zelfs de racedirecteur Charlie Whiting moest het ontgelden.

Zeer onsportief, een kampioen onwaardig en eigenlijk gewoon heel erg triest.

Here’s a message for Charlie – F*** off! F*** off!

Ja, de auto werkt niet echt mee en zelfs Kimi Raïkkönen, een zogenaamde afgeschreven chauffeur, pakt meer punten dan Vettel. Die hoopte het kunststukje van zijn idool Schumacher te kunnen herhalen.

Maar Michael Schumacher had hulp van Todt, Brawn en Byrne. Van de Italianen moet je het niet hebben, zo ontdekte de recordkampioen al snel. Vettel heeft dat gewicht niet om veranderingen tot stand te brengen. Dus rest hem louter frustratie.

In Mexico kwam het tot een ontploffing. Max Verstappen liet Vettel niet voorbij. Een gewaagd gok, maar met een goede reden, omdat de Nederlander nog vóór de Duitser reed toen hij het gras opzocht.

Eerder verbeet Vettel zich al achter een langzamere Massa, die hij vreemd genoeg toch niet kon passeren op de baan.

De jaren bij Ferrari tellen blijkbaar dubbel. Sebastian Vettel is in een korte tijd verworden tot een oude, klagende man die anderen de maat neemt. Zo was Vettel een van de coureurs die klaagden over de bewegingen van Max Verstappen in de remzone…Maar zelf veranderde hij ook van richting toen Daniel Ricciardo hem wilde passeren. ‘Ricci’ was daar niet blij mee.

Wat is dan het verschil?

We zijn benieuwd of de FIA zich daarover gaat buigen, maar iemand van onze redactie zei al; FIA = Ferrari International Assistance

De snelheid waarmee Max Verstappen werd bestraft was wel héél erg opvallend…

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.