koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
GPPits exclusief in gesprek met Gary Richards

GPPits sprak tijdens de preview in Rotterdam met Gary Richards [GR], een van de senior lead designers van de game F1 2016 van Codemansters.

GP: Geen historische Formule 1-auto’s. Komen ze nog terug?

GR: Geen idee. In ieder geval niet in F1 2017 of latere versies, want dan hinkt de game op twee gedachten. Bovendien ben je beperkt qua ruimte en we hadden al besloten om met F1 2016, geheel te focussen op de careermode.

GP: Zou het dan kunnen dat Codemasters met een aparte game komt a la Grand Prix Legends?

GR: Als designer zou ik morgen al met zo’n mooie opdracht beginnen, maar helaas ga ik daar niet over. Mensen boven mij bepalen of er een budget vrij komt. En je moet je je niet vergissen in het hoeveelheid werk dat in gesprekken of afspraken met oud-coureurs, teambazen of hun nabestaanden gaat zitten.

En welke circuits ga je gebruiken? Je noemt Grand Prix Legends, maar die hebben ontzettend veel werk gehad aan het herscheppen van de oude, klassieke racebanen. Petje af…Maar ik zou er graag aan willen werken.

GP: Welke ontwikkelingen zitten er na deze editie nog op de plank?

GR: Zoals elk jaar willen we het een beetje beter doen. Mooiere beelden, meer detailering. De speler moet zelf na weken van aanschaf, nog leuke dingetjes kunnen ontdekken. Maar dat is ook lastig als je aan het racen bent, hahaha!

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.