koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Marshall’s view: hoe mevrouw Rosberg onze winterperiode verlicht

Ok, ik ga het eerlijk toegeven: eigenlijk ben ik Vivian Sibold, die we sinds 2014 kennen als mevrouw Rosberg, wel een beetje dankbaar.
Wat???? Ja, en ik meen het ook nog.

Ik snap de vele verbaasde blikken aan de andere kant van het scherm wel hoor.
Wat was die vrouw tot vervelens aan toe in beeld op de tv toen Nico een beetje met die grote jongens mee ging racen. Iedere race weer, net als papa Massa en Carmen Jorda overigens, maar dat laatste vonden de meeste fans minder erg.

Opeens was Vivian weg (net als Carmen overigens) en kwam ze niet meer naar het circuit. Blijkbaar had ze andere prioriteiten en dat klopte ook wel toen Nico vol trots kon melden dat zij zwanger waren. Er moest een babykamer worden ingericht.

In het kader van “hallo, hier zijn we weer!” was frau, en inmiddels mutti Rosberg, ineens weer in beeld in Abu Dhabi. Dat leek ook wel logisch, manlief kon voor het eerst in zijn carrière de wereldtitel winnen, wel even leuk om te komen kijken. Of was de interesse weer terug in de formule 1?

Niets bleek minder waar. Daar kwam de formule 1 wereld achter een weekje na de laatste race. Ze kwam Nico gewoon ophalen van zijn werk. Wat bleek?
Haar ouderschapsverlof was voorbij, ze moest weer terug naar haar werk.
Nu was het Nico zijn beurt om s nachts de luiers te verschonen, de fles uit te koken en te luisteren naar het piepje van de magnetron als de voeding op temperatuur is. Tschüss!

En juist die keuze zorgt ervoor dat de lange saaie winterslaap die we normaal als formule 1 liefhebber moeten doorstaan een beetje meeviel dit jaar. Direct na de aankondiging van het papaverlof van Rosberg had het team van Mercedes een probleem en de fans juist niet, het speculeren was begonnen, heerlijk. Dit is nu echt een silly season.

Zo eentje die we ook in 1993 hadden, toen Ayrton Senna zich in eerste instantie niet wilde vastleggen bij Mclaren (zelfs lonkte naar de indycars) en slechts een contract per race tekende. Toen keek ook iedere rijder naar zijn eigen situatie bij het huidige team en of hij geschikt was voor een plekje bij een topteam als Mclaren. Dat gebeurde dit jaar ook, heerlijk.
Dankzij Vivian!!

Er zijn toch heel wat namen voorbij gekomen, zeker toen Mercedes niet meteen Wehrlein bekend maakte als tweede rijder. Alonso, Vettel, Sainz, Ocon, Bottas en zelfs Verstappen kwam voorbij in de speculatie berichten. Iedere rijder kon zijn eigen kansen gaan inschatten (zelfs Wehrlein deed dat toen nog) voor die plek van Rosberg en dat deden de fans ook. De autosport websites zijn nog nooit zoveel bezocht in een winter! Kijk maar naar jezelf.

Mercedes maakte het extra spannend door voor kerst aan te kondigen dat er voor de jaarwisseling niets bekend zou worden gemaakt over wie hun tweede stoeltje mocht opwarmen. Zo hadden we zelfs met kerst een mooi gespreksonderwerp met de familie. Een beetje jammer dat Felipe Massa net voor die kerst wel even moest roepen dat hij wel terug wilde komen. Wie wil Massa nog als rijder? Dat kon alleen Williams of Sauber zijn, maar de Zwitsers kunnen het salaris van Felipe en de pits kaarten van zijn familie niet betalen.

Toch, hoe dan ook, het maakt de lange winter voor ons liefhebbers wat dragelijker. Natuurlijk is de uitkomst op een gegeven moment niet meer verrassend. Van een schaakspel wordt het een puzzel, die zelfs de dochter van Nico Rosberg kan maken.
Zo niet dan heeft papa alle tijd om het even uit te leggen. 

Rob van wijk

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.