koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Opinie: Niets super aan Super Aguri

Vandaag moet Spyker’s nachtmerrie zijn uitgekomen, een concurrent die ze vorig jaar nog achter zich konden houden maakt een reuzensprong naar voor op de startgrid. Prachtig, knappe prestatie, fenomenaal hoor ik dan zeggen. Niets is echter minder waar want wat Super Aguri heeft gepresteerd kan je niets anders dan vals spelen noemen.

Spyker speelt het spel volgens het boekje, het bouwt hun wagen zelf en trekt zelfs een ontwerper aan wiens naam verbonden is aan het oplappen van teams. Het spendeert veel geld om de wagens klaar en op de grid te krijgen, ze zijn niet perfect maar ze zijn wel zelf gemaakt. Ze zijn ambitieus en gaan er gewoon voor maar zoals kleinere teams zo vaak voorhebben, eindigen ze achteraan op de grid.

Super Aguri huurt de consultatiediensten in van een firma die is opgericht door een oud Honda ingenieur. Die heeft voor letterlijk een appel en ei de plannen en bijhorende intellectuele rechten van de RA106 over gekocht van Honda. Het enige wat Super Aguri heeft moeten doen is die wagen aanpassen naar de reglementering voor dit jaar. Geen research, geen al te grote ontwikkelingskosten maar wel een tiende en elfde startplaats.

Ik vind dat ronduit schandalig. Als dit een voorvleugel was die lichtjes loskwam van de neus, of een slechte ingeving op het verkeerde moment dan stond de hele wereld op z’n kop want vals spelen dat kan toch niet! Dan vindt niemand de Formule 1 nog een sport en gaat iedereen dat in de toekomst ook doen want dat mag blijkbaar van de FIA.

Hier gebeurde net hetzelfde maar door een kleiner team en dan is het blijkbaar wünderbar, prachtig en fantastisch. Super Aguri is geen constructeur. Het bouwde z’n wagen niet zelf, het verdient dus geen punten te scoren of tv-geld te krijgen. Het deed geen moeite om dat te verdienen en heeft daar dus geen recht op.

Ik zal morgen duimen voor Spyker en hoop dat ze er in slagen om Scuderia Toro Rosso achter zich te krijgen. Dat zou dan pas echt prachtig, knap en fenomenaal zijn.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.