koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Preview: F1 2020 met een Nederlands tintje!

Op 10 juli ligt de Formule 1 game voor 2020 weer in de schappen. F1 2020 is alweer de twaalfde Formule 1 game dat Codemasters op de markt brengt, en de elfde game dat uitkomt voor grote platforms als Playstation, Xbox en PC. Ook dit jaar staan er weer de nodige vernieuwingen op het programma én krijgt de game een Nederlands tintje.

Oranje boven
De Formule 1 is hot in Nederland. Dat weet Codemasters ook en daarom is F1 2020 Nederlandser dan ooit. Uiteraard is Max Verstappen weer ‘bespeelbaar’ in de nieuwe game. En terwijl de Grand Prix van Nederland dit jaar geen doorgang kon vinden door het coronavirus kunnen we wél aan de slag met de digitale versie van Zandvoort. Compleet met aankleding zoals het circuit er op 3 mei ook bij had moeten staan én de nu al beruchte Arie Luyendijkbocht.

Een ander Nederlands tintje is dat de game voor het eerste helemaal in het Nederlands beschikbaar wordt. Dat betekent niet alleen dan de menu’s en teksten in het Nederlands zullen zijn. Niemand minder dan Olav Mol geeft namelijk commentaar in de game. Mol verzorgt de introducties en afsluitingen van de digitale races zoals dat in de Engelse versie gedaan wordt door David Croft en Anthony Davidson.

Het is overigens niet de eerste keer dat er Nederlands commentaar wordt gegeven in een Formule 1 game zoals veel media beweren. In de EA-sports game F1 Championship Season 2000 was er ooit al de medewerking van Allard Kalff.

Hier alvast een rondje Zandvoort in F1 2020:

My Team career mode
F1 2020 krijgt een extra career mode. De ‘My Team career mode maakt van jou niet alleen een begenadigd coureur, maar ook nog eens een teambaas. Waan jezelf Jack Brabham, Bruce McLaren of Dan Gurney! Je runt namelijk je eigen team!

Je krijgt namelijk de beschikking over een eigen chassis die je kunt customizen met een eigen livery. Maar je krijgt niet alleen de lusten van een F1 team, ook de lasten zijn voor jou! Je moet namelijk ook zorgen voor budget. Dus je regelt sponsoren, een motorenleverancier en een teamgenoot is ook handig. Je moet faciliteiten ontwikkelen en je team naar de top leiden.

Je moet elke cent zelf verdienen. Dat betekent dat je niet ‘even’ Lewis Hamilton inhuurt, want daar heb je als starter niet bepaald budget voor. Om te beginnen moet je een ‘goedkopere’ Formule 2 coureur inhuren en hopen dat deze de druk van de Formule 1 aankan.

Naast de My Team career mode is de reguliere career mode natuurlijk ook terug. Tien seizoenen lang kun je jezelf helemaal Formule 1 coureur voelen. De Formule 2 heeft dit jaar een prominentere plek. Anders dan de challenges van F1 2019 kun je er nu voor kiezen om een volledig of verkort seizoen Formule 2 te rijden. De Formule 1 seizoenen zijn in F1 2020 ook in te korten, zodat je niet alle tweeëntwintig races hoeft te rijden

 

Deluxe Schumacher Edition
De pret houdt niet op bij de career modes. Codemasters voegt al wat jaartjes klassieke bolides toe aan de games en dit jaar gaat men een stapje verder. Vier legendarische wagens van Michael Schumacher worden toegevoegd aan de game.

Te beginnen met de wagen waar Schumacher zijn debuut in maakte. De Jordan 191 uit 1991. Daarnaast zijn de eerste twee kampioensbolides beschikbaar, de Benetton B194 (1994) én de B195 (1995). Verder kun je aan de slag met de Ferrari F1 2000 uit 2000 én kun je gebruik maken van pakken en helmen van de recordkampioen en is er een Schumacher geïnspireerde livery voor de multiplayer wagen.

Aangepast ERS management systeem
Sinds F1 2018 beschikken de virtuele Formule 1 bolides over een ERS systeem. Je kon het elektrische systeem aansturen door middel van vijf modes variërend van een langzame energiebesparende stand, tot een snelle energieslurpende stand.

In F1 2020 is het ERS systeem terug, maar in veranderde vorm. Niet langer moet je tijdens het racen de vijf standen managen, maar dit doet de auto zelf. Wel heb je de mogelijkheid om een overtake mode in te schakelen om zo extra power uit het systeem te halen.

De aanpassing kwam overigens na een heads up van McLaren coureur Lando Norris, die aan Codemasters uitlegde dat het ERS systeem heel anders werkt dan in de game.

Meest complete F1 game ooit
F1 2020 belooft weer een stapje verder te gaan dan haar voorgangers. De content is uitgebreid en in de career modes kun je de game zo ‘nerdy’ maken als je zelf maar wilt. De liefhebbers van klassiekers komen aan hun trekken want naast de Schumacher wagens komen de klassiekers uit de vorige games ook dit jaar weer terug.

Ook is er een terugkeer van Split Screen multiplayer. Ga dus ouderwets de uitdaging aan met je vrienden door het scherm in twee delen te splitsen. Plezier gegarandeerd! F1 2020 komt uit voor de PC, Playstation4, Xbox One én voor het eerst op Google Stadia.

GPPits.net zal de komende weken uitgebreid aandacht besteden aan de nieuwe F1 game. Hou deze pagina dus vooral in de gaten! Tot die tijd moeten we het doen met deze fraaie trailer.

 

 

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.