koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Preview: Formula 1 Pirelli Grand Prix de France 2019

Twee weken na de controversiële race in Canada is het tijd voor de Franse Grand Prix op het voor de TV kijker nogal hypnotiserende Paul Ricard. Vorig jaar was de Grand Prix in Frankrijk nou niet echt een spektakelstuk. Maar is dat in 2019 anders?

Circuit Paul Ricard
Het circuit Paul Ricard is geen onbekende voor de Formule 1. In 1971 werd er al een Grand Prix verreden op het circuit in de gemeente Le Castellet. Vorig jaar keerde de Formule 1 eindelijk terug naar Frankrijk. Tien jaar had het geduurd voordat er weer een race werd verreden in één van de meest toonaangevende landen in Europa. Niet te vergeten natuurlijk dat er met Renault een Franse constructeur actief is in de sport.

Achtentwintig jaar hebben de Fransen moeten wachten voordat de Formule 1 terugkeerde op Paul Ricard. Daarmee mag de baan best als nieuw bestempeld worden. Het beruchte Mistral Straight is voorzien van een chicane waardoor de baan in weinig opzichten meer lijkt op de versie uit 1990. Na de editie van 2018 lobbyden de coureurs of de chicane voor 2019 niet uit de layout gehaald kon worden, maar de FIA hapte niet toe en zodoende zitten we ook dit jaar met een chicane in het rechte stuk.

Tijd voor de feiten. Het circuit is 5,8 kilometer lang. De coureurs moeten dus drieënvijftig ronden afleggen om de Grand Prix afstand te voltooien. Logischerwijs komt het ronderecord uit 2018. Valtteri Bottas deed 1:34.225 over een rondje Paul Ricard. Voor de on-board ronde moesten we even zoeken naar geschikt materiaal. FOM laat ons helaas niet het officiële videomateriaal gebruiken, dus moeten we het dit weekend doen met een hotlap uit de game F1 2018.

Ferrari uit op wraak na debacle in Canada
Sebastian Vettel zag een vrijwel zekere overwinning in rook opgaan in Canada. Hij kreeg een penalty toegekend wegens het onveilig terugkomen op de baan na een uitstapje. Lewis Hamilton was de lachende derde want opeens was inhalen niet eens nodig om de race te winnen. Legendarische beelden waren het gevolg terwijl een woeste Vettel eerst het podium wou overslaan en besloot naar het team hospitality te benen. Later kreeg hij de lachers op zijn hand door de bordjes van de winnaar te wisselen met zijn tweede plek bordje om uiteindelijk toch maar op het podium te verschijnen.

Vraag is echter wanneer Ferrari dan wel haar eerste race van het seizoen gaat winnen. Mercedes heeft inmiddels zeven overwinningen bij elkaar gereden in evenzoveel races. Wat vast staat is dat het Ferrari het vooral moet hebben van de topsnelheid. Paul Ricard heeft natuurlijk wel een lang recht stuk waarop de rode bolide in het voordeel is, maar ook genoeg bochten waar de Mercedes meer voor geschikt is. Maar zelfs wanneer Ferrari de overhand op Mercedes krijgt dan ligt Lewis Hamilton altijd op de loer. De kwalificatiekoning weet er structureel een zeer sterk rondje uit te persen in de kwalificatie wanneer dat nodig is.

Max Verstappen hoopt gat met top te dichten
Achter Mercedes en Ferrari is het nog altijd Red Bull Racing dat op de loer ligt. Max Verstappen blikt vast vooruit op het weekend in Frankrijk: Het Circuit Paul Ricard is geen makkelijke baan door de vele wijde en open bochten. Dat maakt het ook weer anders dan de meeste circuits waar we op racen. Het is goed om een Grand Prix in Frankrijk te hebben. Aldus Verstappen tegenover zijn eigen website. We hebben in Canada het maximale eruit gehaald en werken hard om op alle vlakken te verbeteren. Ik voel me in ieder geval op mijn gemak in de auto, dus hoop dat we dit weekend weer wat dichter bij de voorhoede zitten.

De aandacht gaat aankomend weekend ook uit naar Renault. Het Franse team neemt naar verluid updates mee naar haar thuisrace en hoopt daarmee de goede prestaties van Canada te herhalen. Een enkele insider roept zelfs dat Renault aankomend weekend mee doet voor het podium. Of het zo´n vaart loopt zullen we allemaal zien wanneer vrijdagochtend de lichten voor het eerst op groen gaan.

Vrijdag 21 juni 2019
11:00 - 12:30 | Eerste vrije training
15:00 - 16:30 | Tweede vrije training

Zaterdag 22 juni 2019
12:00 - 13:00 | Derde vrije training
15:00 - 16:00 | Kwalificatie

Zondag 23 juni 2019
15:10 | Race (53 ronden)

Deel dit met anderen
Meer over
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.