koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Preview: Grand Prix van Oostenrijk

Vorig jaar was dit de race van Max Verstappen, tot ieders verrassing pakte hij zijn eerst overwinning van 2018. Dit zorgde voor een oranje feest. De Red Bull Ring lijkt na Spa Francorchams wel Verstappen’s tweede thuisrace te zijn, dit jaar worden maar liefst 27.000 Nederlanders verwacht op het thuiscircuit van Red Bull. Max Verstappen heeft zelfs twee eigen tribunes gevuld met fans.

Red Bull Ring
De Red Bull Ring is ook dit jaar de gastheer van de Grand Prix van Oostenrijk. De voormalige A1-Ring werd door Red Bull gekocht en opnieuw opgebouwd en in 2011 heropend voor auto- en motorraces. Aan de lay-out van het circuit werd in de tussentijd niet gesleuteld, die zich vooral laat kenmerken door een opeenvolging van rechte stukken en trage bochten, met enkel het laatste deel van het circuit dat wat snellere bochtencombinaties kent. Het is het kortste circuits op de kalender, waar de rondetijden makkelijk onder de 1:10 zakken, de snelste rondetijden van het jaar. Ten opzichte van vroeger kregen vooral de faciliteiten een upgrade. Zo werd er een nieuw pits gebouw uit de grond gestampt, en een nieuwe hoofdtribune.

Voor de fans zijn de faciliteiten prettig. De prijzen zijn schappelijk. Parkeren is gratis en kan langs het circuit. Daarnaast is vanaf de tribunes of staanplaatsen bijna het gehele circuit te zien. Zo is de race, in tegenstelling tot vele andere circuits, zeer goed te volgen. Daarnaast zorgt Red Bull altijd voor een leuk voorprogramma met vliegshows en races met bekende oud-coureurs.

Verwachtingen
De kans dat Max Verstappen dit jaar opnieuw wint is uiterst klein. Mercedes is dominant en dat zal in Oostenrijk niet anders zijn. Daarnaast is ook Ferrari op dit moment sneller dan Red Bull. Verstappen verwacht zelf, mits er niets raars gebeurd, vierde of vijfde te worden.
Het circuit van Oostenrijk heeft van alles wat, een lang rechte stuk, en bocht waarin tractie erg belangrijk is. Het circuit lijkt vooral Mercedes goed te gaan liggen al kan Ferrari misschien wat terug winnen op het rechte stuk.

Tijdschema
Vrijdag 28 juni 2019
11:00 - 12:30 Eerste vrije training
15:00 - 16:30 Tweede vrije training

Zaterdag 29 juni 2019
12:00 - 13:00 Derde vrije training
15:00 - 16:00 Kwalificatie

Zondag 30 juni 2019
15:10 Race

Weer
Het belooft warm te worden, net zoals in Nederland worden temperaturen van de rond de 30 graden voorspelt. Regen wordt er gedurende het hele weekend niet verwacht.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.