koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Silly Season: De jacht op het stoeltje van Williams

Naar alle verwachting verlengt Williams het contract met Lance Stroll en dus heeft het team nog één stoeltje vacant voor volgend seizoen. Sterker nog, de prestaties van Lance lijken de aanwezigheid van Felipe Massa steeds minder relevant te maken.

De jeugdige Stroll deed het beter dan iedereen van hem verwachtte. Oók wij waren sceptisch, maar Stroll pakte in Canada zijn eerste punt en deed dat vervolgens driemaal op rij met een podium in Bakoe als hoogtepunt.

In Singapore wist de jonge Canadees van P18 naar P8 te rijden, terwijl zijn meer ervaren Braziliaanse teamgenoot op een povere P11 bleef steken. Menigeen verwacht dat Massa zich mag opmaken voor zijn definitieve afscheid van de sport.

Massa wil zelf graag nog een jaartje door, maar flirtte onlangs ook openlijk met de Formule E.

Dus is de strijd om het gewilde stoeltje los gebarsten. Volgens de geruchtenmolen zou papa Stroll zijn beurs willen trekken om Fernando Alonso aan te trekken. De Spanjaard zou dan als een -betere- mentor voor Lance moeten optreden.

Maar Fernando wil vechten voor de titel en ook volgend jaar zien we Williams geen races winnen. Daarvoor heeft de van Mercedes AMG F1 overgekomen Paddy Lowe meer tijd nodig.

En dat levert een soms verrassende lijst op. Zo zou Marcus Ericsson ook in de race zijn voor een stoeltje bij de Britse formatie. De Zweed is niet zeker van zijn positie bij Sauber, ondanks dat zijn sponsor het team heeft overgenomen.

Onvrede over zijn prestaties en het feit dat Ferrari een goede benchmark wil voor Leclerc. Daardoor kan het zijn dat Mercedes-junior Pascal Wehrlein zelfs mag blijven om de strijd aan te gaan met de aanstaande F2-kampioen van 2017!

Diverse kanalen melden zelfs dat Charles Leclerc in het weekend van de GP van Maleisië gepresenteerd wordt als coureur bij Sauber voor het volgende seizoen. En om alles nog ingewikkelder te maken is zelfs Wehrlein een kandidaat voor Williams, omdat het team gebruik maakt van Mercedes-motoren.

Voor Toto Wolff is het aanbieden van Wehrlein aan Williams een optie, mocht Sauber te lang weifelen over de bezetting voor 2018.

Mocht Williams voor het geld kiezen dan is Ericsson inderdaad een optie, maar ook Jolyon Palmer. Dankzij een grote zak geld mag de Brit het seizoen afmaken in plaats van dat Palmer per direct plaats moet maken voor Carlos Sainz jr.

En dan hebben we Paul di Resta. Thans commentator tijdens GP-weekeinden, maar in Hongarije liet de 31-jarige zien het racen niet te zijn verleerd. Di Resta verving toen Felipe Massa die te ziek was om te kunnen rijden.

En ondanks alle kostbare testsessies heeft Renault met de keuze voor Carlos Sainz jr. de deur gesloten voor een comeback van Robert Kubica. De 32-jarige Pool heeft zijn droom nog niet opgegeven. Via Nico Rosberg, sinds kort zijn manager, is Kubica in gesprek met Williams.

Dat heeft tenminste weer een test opgeleverd. De Britten willen met eigen ogen zien wat Robert in petto heeft. Kubica zal dan ook testen in een Williams FW36 uit 2014.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.