koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Column: Spyker, het ultieme poldermodel

Olav Mol verraadde in SBS autosport al wat Victor Muller vandaag voor de camera bevestigde. Spyker Cars uit Zeewolde is in onderhandelingen verwikkeld om vanaf 2007 te gaan deelnemen aan het WK Formule 1. De over te nemen renstal is die van Midland eigenaar Alex Shnaider, MF1 Racing. 

Maanden terug al legde Michiel Mol van Lost Boys een bod neer bij Shnaider om MF1 Racing over te nemen. Mol is een racefanaat en wil niet langer de idioot hoge entreeprijzen betalen, dus besloot hij een team aan te schaffen en zo geld uit te sparen…
Mol deed een bod van tussen de 100 en 120 miljoen dollar, schijnt het, en wist Shnaider daarmee te verleiden om in ieder geval na te denken over verkoop. Weken werd het stil en leek er sprake van een impasse. Mol liet echter een aantal weken terug doorschemeren dat er nog steeds gesprekken gaande waren en dat het er meer op ging lijken dat de overname tot stand zou komen.

Als doorgewinterd Formule1 fan denk je dan direct:
-      wie gaat dat betalen
-      wie gaat de wagens prepareren
-      wie bouwt het chassis
-      van wie zal de motor komen
-      wie worden de rijders? 

Om met de laatste vraag te beginnen.
Christijan Albers wordt mee overgenomen, zijn helm met overwegend oranje past goed bij het Nederlandse team, dus dat zit geramd. Jeroen Bleekemolen zijn helm bevat rood wit en blauw en hij is gelieerd aan Spyker, dus ook dat is makkelijk opgelost.
De motorvraag is ook niet moeilijk. Spyker gebruikt al jaren Audi-motoren en Volkswagen wilde toch al in F1 acteren. Dus niet de V, maar de A van de VAG zal toetreden. En waar wordt die motor ingeschroefd? Het zal in eerste instantie misschien een Midland-chassis worden dat omgedoopt wordt in Spyker, maar het zal in ieder geval de naam Spyker dragen, da’s een ding wat zeker is!
Een moeilijkere vraag is wie de wagens moet prepareren. Zal het worden uitbesteed aan Spyker Squadron? Hebben die voldoende kennis van het opbouwen en afstellen van Formule wagens? Een Le Mans bolide die gebaseerd is op een straatversie is nog even wat anders dan een wagen met vleugels, flap ups, gurneys, endplates en winglets! Daarvoor kunnen ze misschien beter de hulp van Jan Le Mans Lammers inhuren. Zijn Racing for Holland bleek succesvol in A1GP (winst in Durban) en heeft inmiddels de nodige ervaring opgedaan met Formule wagens. Bovendien staat het A1-team onder leiding van Armand Broekmans, de voormalig Sauber engineer! 

En tot slot, de cruciale vraag die iedere rechtgeaarde Nederlander op de lippen moet branden. Wie gaat dat betalen?
Wel, Lost Boy Michiel Mol onderhandelt en heeft geld, dus zal een deel bekostigen. Spyker verleent zijn naam en heeft een marketing instrument, dus zal een deel willen betalen. Zit er geen kapitaal van John de Mol in Spyker Cars? Zo ja, dan zal ook hij een deel willen betalen, wellicht via zijn tv-debacle Talpa om dat uit het slop te trekken. Zo niet, dan is dit de uitgelezen kans om zijn tv-debacle Talpa uit het slop te trekken…
En voor de kleur van de wagen voegen we dan nog een toefje Orange toe. Ze kennen de F1 en Spyker en weten dus hoe het toe gaat, ze waren ooit al naamsponsor van Arrows ten tijde van Verstappen zijn nadagen bij dat team en kunnen zich nu mooi revancheren voor de toen gemiste kansen.

Een lukrake droom van een doorgeslagen autorsportcolumnist? Nee, het ultieme poldermodel! 

Veritas, 29.08.06

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.