koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Vandaag in de F1: De eerste overwinning van Tyrrell

18 april 1971. Jackie Stewart is op deze dag verantwoordelijk voor de eerste overwinning van een Tyrrell bolide. Het team Tyrrell had met Stewart al meerdere races gewonnen in de Formule 1. Maar altijd met een Matra of March chassis. Op het Montjuïc Circuit nabij Barcelona wint Stewart voor het eerst met een door Ken Tyrrell gebouwde auto, de 003.

De overwinning van Stewart kwam niet zonder slag of stoot. Nadat de Schot zich als vierde had gekwalificeerd moest hij zeventig rondes lang de Ferrari van Jacky Ickx achter zich houden. Beide coureurs waren die dag een klasse apart op het beruchte Spaanse stratencircuit. Chris Amon kwam namelijk ruim een minuut later binnen dan Stewart en Ickx

De Grand Prix van Spanje 1971 was overigens ook de eerste race in de Formule 1 waarbij de slicks voor het eerst werden gebruikt. De profielloze banden zijn nu een begrip in de racerij, maar voor die tijd een grote innovatie. De banden werden geïntroduceerd door Firestone en zijn overgewaaid uit de Amerikaanse openwheel racerij.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.