koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Vandaag in F1: De koprol van Wurz

Op 7 juni 1998 werd de Grand Prix van Canada verreden op het circuit Gilles Villeneuve in Montreal. Het was een wedstrijd die maar moeizaam op gang kwam. Zoals wel vaker in Canada was de chaos die dag helemaal compleet. Michael Schumacher zegevierde, maar niet zonder controverse.

De Grand Prix van Canada 1998 gaat de geschiedenisboeken in als ‘de Grand Prix van de koprol’. De foto’s van de Benetton van Alexander Wurz die op de kop boven de rest van het veld vliegt komen op sociale media dikwijls nog eens voorbij. Wurz had bij de start van de race een kamikaze actie geplaatst op de wagens voor hem. Hij lanceerde zichzelf over de wagens van Jean Alesi (Sauber), Jarno Trulli (Prost) en Johnny Herbert (Sauber). De foto’s en de beelden van de crash werden legendarisch.

De race werd gestopt en kreeg (zoals dat toen nog ging) een staande herstart. Ook daar ging het mis en wederom waren Trulli en Alesi daarbij betrokken. Bij een spin van Ralf Schumacher (Jordan) konden beide heren elkaar niet meer ontwijken. Het resultaat was de Prost die bovenop de Sauber geparkeerd stond.

Michael Schumacher won de race, maar niet zonder enige controverse. Hij had tijdens de race namelijk een stop-and-go penalty gekregen, toen hij na zijn pitstop bij het uitkomen van de pitlane Heinz Harald Frentzen niet genoeg ruimte gaf, waardoor de Duitse Williams coureur in de bandenstapels eindigde. Giancarlo Fisichella (Benetton) en Eddie Irvine (Ferrari) completeerden het podium.

F1 nieuws

GP Pits Magazine
.