koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Alonso en Ecclestone staan achter Verstappen

Zondag, in Spa sprak Niki Lauda, meervoudig wereldkampioen en huidig bestuursvoorzitter van Mercedes AMG Motorsport de inmiddels gevleugelde woorden: Max Verstappen is rijp voor de psychiater!

Maar Max heeft ook uitgesproken medestanders in de paddock:

Bernie Ecclestone, de meest invloedrijke meneer in Formule 1 zei vanmiddag in een walk along met journalisten van diverse pluimage in de waaier van micro- en dictafoons op de vraag: ‘Wat vindt u van de controverse over Max Verstappen?’ het volgende:
We moeten die jongens gewoon laten racen! Veel te veel regels, niet over de witte lijn dat, niet op de kerbs zo, radio nee, radio ja, je mag zus niet en zo niet. Het is belachelijk! Formule 1 is voor de grote kerels onder ons.

Fernando Alonso, tweevoudig wereldkampieon en in de ogen van de meeste collegarijders in Formule 1 de beste van allemaal, zei over de commotie die ontstond na Max verdedigende acties op Kemmel Straight te Spa: De regels zijn duidelijk. Je mag op een recht stuk van je lijn af als de coureur die achter je rijdt nog niet naast je zit. En precies dat was het geval bij Kimi.
Max beoordeelde misschien niet goed waar Räikkönen zat, maar Kimi zàt er nog achter.

Alonso beziet de zaken nuchter. Hij wijst op het wedstrijdreglement, waarin staat dat een coureur op een recht stuk zijn positie mag verdedigen over de hele breedte van de baan als de voorvleugel van de auto die wil passeren zich nog niet op dezelfde hoogte bevindt als het achterwiel van de auto die er voor rijdt.
Deze regel is duidelijk. Max gaat wat mij betreft volledig vrijuit, zo zei Alonso tegen Autosport.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.