koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Analyse: Technische voorsprong voor Mercedes?

Vanaf dit seizoen mogende coureurs maximaal 100 kilogram aan brandstof meenemen, waarmee zij de finish mee moeten zien te halen. De volledige raceafstand op maximaal vermogen rijden, is daarmee niet meer mogelijk.

Diverse insiders beklagen zich over het mogelijk verlies van ‘entertainment’, maar Valtteri Bottas van Williams vindt dat onzin: Ik had geen enkel probleem. In Bahrein was ik in staat om twee raceafstanden af te leggen. Het belangrijkste was om zo min mogelijk tijd te verliezen wanneer je benzine spaart zodat je de vlag haalt. In Bahrein was het nauwelijks noodzakelijk om benzine te besparen, ik kon vrij normaal rijden. Ik denk dat we in de meeste races in staat zijn om met een dergelijke configuratie te rijden.

De Fin heeft daar een logisch en goed punt. Immers kun je als coureur nog steeds trappen. Doch op 80 procent van het motorvermogen, of minder om de finish te halen. Een groot verschil met de te snel slijtende Pirelli’s, waarbij het bijna niet uitmaakte hoe voorzichtig je met de auto reed.

Maar terwijl wie tussen de regels door leest, ontdekt iets wat de concurrentie ook vreesde. De Mercedes is niet alleen de krachtiger, maar blijkbaar ook nog eens zuiniger dan de Ferrari of Renault!

Een overstap van oa. Hamilton en het team van Williams naar Mercedes [motoren] wat buitengewoon goed heeft uitgepakt!

Afgaande op de informatie die uw scribent heeft kunnen destileren uit de afgelopen weken kan het volgende op een rij worden gezet:

Ferrari heeft de lichtste motor plus lichtste koelsysteem, daar zij de turbo een extra mantel heeft meegegeven tegen de gevolgen in geval van een ontploffende turbine.

Mercedes heeft de krachtigste motor, die gek genoeg ook nog eens betrouwbaar én zuinig is! Meestal laat je ergens een veer, maar de Duitsers lijken alle ballen hoog te kunnen houden.

Renault heeft een dergelijk blok, maar kampt voorlopig met [te] hevige vibraties als alle onderdelen, zoals de motor, bak en ERS, in de auto zijn geïnstalleerd. Wel zou de Renault ‘traditioneel’ zuinig zijn.

Het ziet ernaar uit dat we een spannende seizoensopening tegemoet mogen zien?!

Eerder gepubliceerd in frankyremtlaaaat.wordpress.com/Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.