koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Andere procedure bij start van F1-race

Vanwege de corona-pandemie zit alles op z’n kop. Zo zal er zonder publiek worden geracet en ook de startprocedures zoals we die kennen zullen we voorlopig niet terugzien.

Normaal gesproken kun je over de hoofden van de aanwezigen lopen op de startgrid. Teampersoneel, coureurs, journalisten, maar ook vele celebrities en andere -vermoedelijk- belangrijke mensen die zich ophouden tussen de auto’s.

De komende races zullen er buiten het teampersoneel slechts enkele journalisten nog bij de races aanwezig zijn.

Omdat de social distancing regels echter niet altijd in acht kunnen worden genomen, wordt er verder gesneden in het aantal aanwezigen. Zo mogen per team nog maar veertig personeelsleden, dus twintig per auto, op de grid rondlopen.

Drie minuten voor de start mogen er van de veertig man personeel nog maar zestien over zijn. Oftewel 8 per auto.

Het gezamenlijk luisteren naar de lokale volkslied wordt afgeschaft, daarnaast zal de pitlane de komende tijd twintig in plaats van dertig minuten voor de race worden gesloten.

Met minder technici kun je ook minder doen aan de auto’s. De avondklok wordt daarom met een uur verlengd, waardoor de teams langer door kunnen werken mocht dat nodig zijn.

Zware schades rijden zou wel eens verstrekkende gevolgen kunnen hebben, dus de heren coureurs zijn gewaarschuwd!Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.