koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Bakwissel niet aan de orde voor Verstappen

Max Verstappen kon tijdens de laatste vrije training van dit weekend geen rondetijd noteren, dit vanwege een probleem met de versnellingsbak. Het team haalde tijdens de sessie het complexe versnellingsapparaat meteen uit de wagen voor een grondige onderzoek.

Het ziet er echter naar uit dat de racegoden het Nederlandse racewonder goed gezind zijn, er zou namelijk een elektronisch probleem aan de basis liggen van het falen. Dit werd bevestigd door teambaas Christian Horner tegenover Sky.

Het lijkt op een elektronisch probleem, vermoedelijk een sensor. We hebben uit voorzorg de auto binnengehaald en de versnellingsbak losgekoppeld zodat we voldoende tijd zouden hebben om het probleem te ontdekken voor de start van de kwalificatie. We onderzoeken de sensor en stellen dan een diagnose maar vooralsnog ziet het er niet naar uit dat we iets moeten vervangen

Bij een mechanisch probleem had de situatie er minder rooskleurig kunnen uitzien en zou een bakwissel aan de orde zijn geweest, wat meteen een venijnige penalty met zich zou hebben meegebracht.

Vertaling Horner: Motorsport.nlAlles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.