koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Boek over Spyker in de Formule 1

De meeste mensen zullen het zich niet direct herinneren, maar 15 jaar geleden was er met Spyker een Nederlands team actief in de Formule 1. Journalist Nando Boers komt met een boek waarin het turbulente en korte Formule 1-avontuur van Spyker verteld wordt.

In de twaalf magere jaren tussen het afscheid van Jos Verstappen in 2003 en het debuut van zijn zoon Max in de Formule 1 wisten een paar Nederlanders een plek te bemachtigen achter een stuur van een F1-bolide. Ze reden altijd achteraan, de rest van de wereld was nauwelijks geïnteresseerd. Dat veranderde in 2006 voor héél even toen een stel bevriende Nederlandse zakenmannen op een avond in Milaan na zenuwslopende onderhandelingen een Formule 1 team kochten van een Russisch-Canadese staalindustrieel. Dat team werd SpykerF1. Hollandse handelsgeest, oliedollars uit Abu Dhabi en motoren van Ferrari. Wie hield ze tegen? De weg omhoog was ingeslagen. Ze zouden gaan meetellen. Alleen liep het allemaal net even anders dan ze hadden gehoopt.

Nando Boers is schrijver en journalist en werkt voornamelijk voor Studio Sport en Andere Tijden Sport. Tussen 2000 en 2010 was hij verslaggever in de Formule 1 en schreef hij voor magazine Formule 1 en Sportweek/NUsport.

Het boek verschijnt op dinsdag 11 oktober bij Uitgeverij Thomas Rap.Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.