koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
BREAKING: Renault gaat verder als Alpine

Het geel wordt ingeruild voor (Frans) blauw. Vanaf volgend jaar rijdt Renault met een andere naam en in een andere kleurstelling in de Formule 1. Het team van Cyril Abiteboul gaat Alpine heten en verschijnt niet langer met gele, maar dus met blauwe auto’s op het circuit.

Met de verandering wil Renault haar Franse nationaliteit meer laten uitspreken in de Formule 1. De auto wordt overwegend blauw zoals in de dagen toen de auto’s nog niet onder de sponsoruitingen zaten en krijgt rode en witte accenten. Renault blijft de motorleverancier.

Renault is sinds 1977 actief in de Formule 1. In totaal werd elf keer de wereldtitel veroverd: negen keer als motorleverancier en in 2005 en 2006 als fabrieksteam, toen Fernando Alonso tweemaal de beste was. In 2016 keerde de Franse fabrikant na enkele jaren afwezigheid terug in de sport.

Tot veel succes leidde dat niet, al wist Red Bull Racing wel WK’s te winnen met hun krachtbron.

Vanaf 2021 zullen Esteban Ocon en de wederom terugkerende Fernando Alonso voor het Franse team rijden.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.