koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Button gaat in 2017 terug naar zijn roots

Jenson Button lijkt alles behalve gedemotiveerd te zijn met zijn nieuwe status bij het McLaren team. De Brit beschouwt zijn nieuwe contract bij McLaren als een “droomcontract” en zegt er naar uit te kijken om opnieuw motorsport uit zijn verre verleden te gaan beoefenen, zoals karting, maar ook rallycross waarin zijn overleden vader John vroeger aan deed.

De 36-jarige Button zal dus een jaartje pauze nemen van de Formule 1, maar hoopt in 2018 terug te keren voor McLaren wanneer mogelijk Fernando Alonso beslist om zijn carrière te beëindigen.

Button zal echter nog bij een aantal races van het Formule 1 seizoen 2017 aanwezig zijn als reservepiloot voor Alonso en gepromoveerd Belgisch talent Stoffel Vandoorne. Daarnaast heeft Button al laten blijken gedurende dat jaar een tijdje weg te willen uit de Formule 1, na zestien onafgebroken seizoenen in de sport.

Ik ga zeker opnieuw karten wanneer ik de tijd ervoor heb, en waarschijnlijk ook wat rallycross, verklaarde Button. Die twee takken van de racesport hebben altijd een bijzonder plekje gehad in mijn hart en ik kijk er dus naar uit om ze weer te gaan beoefenen.

Ik race nog steeds, in zeer drukke tijden, maar ik hou er nog steeds van. Ik werd misschien pas twaalfde in Monza, maar ik had een sterke race en genoot van het gevecht van de laatste plaats naar voren.

De liefde voor wat ik doe is er dus nog steeds, maar ik heb het gevoel dat ik gewoon wat tijd nodig heb om te bekomen van dit seizoen en even volledig mijn ding te doen, zonder alle stress en strakke schema’s. Zestien onafgebroken jaren in de sport doet nu eenmaal wel wat met je.

Button verwacht inderdaad te kunnen terugkeren in 2018, al zal daarvoor veel afhangen van wat Alonso en Vandoorne zullen doen. Het feit is dat als één van beide afhaakt de Brit zo maar opnieuw kan instappen met zijn nieuwe contract.

Het zal leuk zijn om volgend jaar nog eens te leven volgens mijn schema en wanneer we 2/3 doorheen volgend jaar zitten kan ik laten weten dat ik opnieuw wil racen. Als het team me dan nog steeds wil, dan zal ik racen in 2018. Het is dus de perfecte situatie. Elke piloot die al lang meedraait in de sport kan enkel maar dromen van zo’n contract, maar toen ik er met Ron (Dennis) over praatte was het allemaal zo logisch. We vonden het allebei perfect.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.