koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Charlie Whiting (66) onverwachts overleden

Zojuist is het trieste nieuws bekend geworden dat F1 Race Director en wedstrijdleider Charlie Whiting in Melbourne op 66-jarige leeftijd geheel onverwachts is overleden aan de gevolgen van een longembolie.

Whiting, sinds 1977 actief binnen de Formule 1 en sinds 1988 werkzaam voor de FIA was een gerespecteerd man door vriend en vijand. De schok binnen de paddock is dan ook groot. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste reacties op zijn overlijden naar buiten kwamen.

Zo laat Ross Brawn (Formula One Managing Director of Motorsports) weten; “Mijn hele raceleven ken ik Charlie al. We zijn samen monteur geweest en zijn vrienden geworden tijdens onze tijd die we samen over de wereld hebben doorgebracht. Het is een zwaar verlies voor mij persoonlijk, maar ook voor de hele Formule 1-familie…”

FIA-president Jean Todt laat in een verklaring weten; “Ik ken Charlie al jaren en hij was een groots centrale figuur in de Formule 1 die de ethiek en spirit van onze sport belichaamde. De Formule 1 heeft een trouwe vriend en charismatische ambassadeur verloren.”

Wat het overlijden van Charlie voor impact heeft op de Grand Prix van komend weekend heeft is op moment van schrijven nog onbekend. Hierover later meer…Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.