koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
‘Chilton hoopt Monaco uit te kunnen rijden’

Max Chilton hoopt zijn Marussia voor de 25ste -opeenvolgende- keer over de finishlijn te kunnen brengen en zo zijn recordreeks nog scherper te stellen. In navolging van Sergio Perez maakt ook de Brit zich zorgen om de race op zondag door de smalle straten van het prinsendom.

Normaliter kan ‘Monaco’ zelfs de besten verrassen; Schumacher, Ayrton Senna, Nigel Mansell…stuk voor stuk ‘cracks’ die ooit onvrijwillig de strijd moesten staken, na contact met de vangrails.

Desondanks heeft Chilton een goede trackrecord op het stratencircuit. De Brit wist vorig jaar zijn beste resultaat van het seizoen neer te zetten en kwam op P14 over de meet. Een jaar eerder wist hij overigens een podiumplek te scoren in de GP2 in Monaco.

Toch zou de Brit er niet op gerust zijn. De hardere banden, het nieuwe asfalt dat minder grip biedt én de druk van naaste rivaal Caterham. Het groene team loert op een kans om haar Brits-Russisch opponent definitief achter zich te laten.

Slechts één doldwaze race zou al voldoende zijn om het felbegeerde puntje te pakken waar teameigenaar Fernandes zo naar smacht.

En laat Monaco bij uitstek hét circuit zijn waar dit soort gekke dingen vaker gebeuren.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.