koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Chilton onthult aandelenplan


De eerste debutant voor Marussia in 2013 [de tweede is Jules Bianchi, FR], Max Chilton, onthulde een aandelenplan te hebben opgezet om zijn stoel in de F1 te kopen. We hadden gisteren bericht dat Robin Frijns geld [ca. 1 miljoen euro] nodig heeft om zijn loopbaan te vervolgen in de GP2. Uw scribent opperde daarbij, dat de Nederlander wellicht het voorbeeld van Kobayashi kon volgen.

Dat Chilton geld meeneemt om voor zijn zitje bij Marussia te betalen, was al geen geheim: Mijn stoeltje is betaald door zo’n dertig personen en bedrijven die direct in mij geĆÆnvesteerd hebben. Deze mensen en bedrijven strijken als tegenprestatie in de toekomst een percentage op van wat ik als coureur verdien, en hebben in essentie dus een aandeel in mij gekocht.

Een dergelijk aandelenplan is overigens niets nieuws: Chiltons landgenoot Justin Wilson financierde zijn stoeltje bij Minardi en Jaguar in 2003 op een soortgelijke manier. Tom Coronel probeerde in de winter van 1999-2000 ook een dergelijk aandelenplan van de grond te krijgen in de strijd om een zitje bij Arrows, maar slaagde daar uiteindelijk niet in.

Overigens nam Max de gelegenheid ten bate om te ontkennen dat zijn vader Marussia [of een deel daarvan] zou willen kopen. Ik kan je in alle eerlijkheid vertellen dat er niets waar is van die berichten., aldus de Engelsman tegenover F1 Racing over deze geruchten.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.