koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Dit is het Circuit of the Americas

Het Formule 1 circus is op weg naar de Verenigde Staten. Om precies te zijn naar Elroy, Texas, ongeveer 19 kilometer ten zuiden van Austin. Daar staat dit weekend de ‘2016 Formula 1 United States Grand Prix’ op het programma.

Nadat in 2007 voor het laatst in de VS een grand prix werd verreden keerde men in 2012 terug in het land van Indy 500 en Nascar. Het circuit in Austin is speciaal aangelegd voor Formule 1, nadat er eerder op stratencircuits als Long Beach en Las Vegas werd gereden. Ook werd er begin deze eeuw gereden in Indianapolis, waar er binnen de beroemde oval speciaal een circuit was aangelegd.

Dit weekend dus voor de vijfde keer op het Circuit of the Americas, een circuit ontworpen door de bekende architect Hermann Tilke. Hij heeft meerdere nieuwe Formule 1 circuits ontworpen waaronder Valencia, Baku, Singapore en Maleisië. 

Het circuit in de Verenigde Staten kan een succes genoemd worden. Met een lengte van 5,47 kilometer en 20 bochten is het een uitdagend circuit, waarbij vooral de eerste bocht na start/finish opvalt. De coureurs rijden recht omhoog om vervolgens haaks linksaf weer naar beneden te gaan. Op het bovenste punt kijken ze uit over de skyline van Austin. Wat daarna volgt is een aaneenschakeling van snelle links/rechts bochten, vergelijkbaar met de S-bochten in Suzuka en Silverstone. Een kick voor elke coureur!

Na de eerste sector en bocht 11 volgt een lang recht stuk, waar inhalen tot de mogelijkheden behoort. Zeker met de hulp van het DRS systeem zullen we hier op zondag veel inhaalpogingen zien. In de laatste sector vallen vooral de bochten 17 en 18 op. Snelle rechter doordraaiers die vol gas genomen worden. In de laatste linksaf bocht voor start/finish is het zaak kort achter je voorganger te zitten, om op het rechte stuk een inhaalpoging te kunnen wagen.

Met een indrukwekkende eerste bocht, snelle links/rechts bochten, een hairpin en snelle rechte stukken ligt er een spectaculair circuit de Formule 1 coureurs op te wachten.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.