koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
“Ecclestone blijft nog 3 jaar na verkoop F1”


dr. Bernhard C. Ecclestone, CEO van Formula One Group

De baas van het hele Formule 1 spul Bernie Ecclestone heeft vandaag aan Reuters laten weten, dat hij door Liberty Media gevraagd is om nog drie jaar aan te blijven als CEO.
Liberty Media voert vergevorderde gesprekken met CVC Capital over de overname van Formule 1 voor USD 8.500.000.000,00. Zegge achteneenhalf miljard dollar.

Ecclestone zal de grand prix komende week in Singapore niet aanwezig zijn omdat hij verwacht dan de onderhandelingen verder te moeten voeren.
Omdat dit nu allemaal door lijkt te gaan wil CVC me erbij hebben om te ondersteunen bij de onderhandelingen. Dan kan ik niet vijf tot zes dagen wegblijven, aldus Ecclestone.

Er is een boardmeeting gepland op 13 september as., verwacht wordt, dat de deal dan wordt beklonken.

De vijfentachtigjarige Ecclestone heeft de achterliggende veertig jaar leiding gegeven aan Formule 1.

Hij kocht de TV rechten voor een periode van honderd jaar ergens midden jaren zeventig voor een miljoen dollar, waardoor hij de touwtjes al snel volledig in handen kreeg.
In die dagen was hij mede-eigenaar van het Brabham Team en hij bood tien andere teams ook een deel van de TV rechten, allemaal een gelijk aandeel voor een ton.
Maar niemand hapte toe.
Men vond dat die honderdduizend dollar veel beter was besteedt aan ontwikkeling van de Formule 1 auto’s.

En zo werd Bernie Ecclestone multi-miljardair en gingen op Ferrari en Williams na alle andere teams ter ziele of werden overgenomen op enig moment.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.