koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
F1 voor beginners: wat doe je met je autoverzekering?

Bezig met het maken van een entree in de wereld van het circuit – of gewoon nieuwsgierig naar de gang van zaken? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten. Zoals hoe het zit met de autoverzekering. De gebruikelijke autoverzekering voor ‘normale’ auto’s geldt op het circuit niet. Ook niet vreemd, want daar is natuurlijk veel meer kans op brokken. Daarom is er een speciale verzekering voor raceauto’s.

Racewedstrijden en spelelementen uitgesloten
Een Wettelijk Aansprakelijkheidsverzekering is altijd verplicht. Dit is de minimaalste verzekering die je als bestuurder kunt kiezen. Daarop volgt de WA + beperkt casco en vervolgens is er de allrisk, waarbij zo goed als alles wordt vergoed. Althans, voor de auto’s die de gewone wegen opgaan. Bij al deze verzekeringen wordt schade door racewedstrijden en spelelementen uitgesloten. Zeg maar dag tegen je raceautootje als je je gewoon verzekert en schade rijdt op het circuit – of eigenlijk al tijdens races op de openbare weg (die je natuurlijk niet moet houden). 

Raceauto verzekeren
Ga je voor de echte races met een raceauto? Dan zijn er zat verzekeraars die speciaal voor races in het leven zijn geroepen. Die bieden onder andere raceverzekeringen, trackday-verzekeringen en aansprakelijkheidsverzekeringen aan. De premie hiervoor is afhankelijk van de ingevulde gegevens. Bij verzekeraars als Circuitverzekeringen en Gullwing Racing Insurance kun je dit soort assuranties afsluiten. De verzekering dekt schade aan een voertuig tijdens de race in alle klassen (niveaus).

Met personenauto op circuit
Je hoeft niet altijd een raceauto te hebben om een circuit op te mogen. Ook met je eigen, normale bak heb je soms toegang. Handige is, dat je daar ook een verzekering voor af kunt sluiten. Wil je een keer met je eigen auto racen? Dan kun je een trackday-verzekering afsluiten, bijvoorbeeld. Dat kan alleen bij verzekeraars die zich richten op racen. Wel zo prettig om sowieso verzekerd te zijn, ook al ga je maar één keer racen.

Slim om te doen
Het is altijd handig om je te verdiepen in deze verzekeringszaken. Geen verzekering, betekent (waarschijnlijk) veel hoge kosten als je schade rijdt. Natuurlijk, het betalen van premie kost je ook iets. Maar je kunt ook tijdelijke verzekeringen kiezen. Dan zijn er dus geen constante kosten. Slim als je bijvoorbeeld maar twee keer per jaar racet.

Naast informatie over de zorgverzekering, vind je hier meer informatie voor beginners over materialen, de motor en de werking van attributen in de auto. Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.