koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Ferrari ook in 2017 verder met Raikkonen

Kimi Raikkonen heeft nog een extra jaartje weten te versieren bij Ferrari. De Scuderia maakte vandaag het nieuws vlak voor de start van de eerste vrije training bekend. De line-up zal dus volgend jaar opnieuw bestaan uit Vettel en Raikkonen.

Het wordt Raikkonen zijn vierde seizoen op rij bij de Italianen nadat hij zijn terugkeer maakte bij het team in 2014. Hij reed ook voor hen van 2007 tot 2009, met als ultieme moment zijn wereldtitel in 2007.

Scuderia Ferrari deelt u graag mee dat het zijn technische en sportieve overeenkomst met Kimi Raikkonen heeft vernieuwd, vermeldde de korte schriftelijke verklaring van Ferrari. Onze rijdersselectie voor 2017 bestaat dus opnieuw uit Sebastian Vettel en Kimi Raikkonen.

Raikkonen startte zijn carrière bij Sauber in 2001 en hij heeft twintig Grand Prix zeges op zijn naam staan. Negen van deze zeges behaalde hij bij Ferrari, maar dan wel enkel tijdens zijn eerste periode bij het team. Zijn andere zeges kwamen bij McLaren (negen) en bij Lotus (twee).

De Fin behaalde tot nog toe in zijn tweede termijn bij Ferrari dus nog geen overwinning, maar wel zeven podia. In 2014 had hij Fernando Alonso aan zijn zijde als teamgenoot, waarna in 2015 Sebastian Vettel die positie innam naast hem.

De bekendmaking zorgt ervoor dat van de top drie teams (Ferrari, Mercedes en Red Bull) iedereen hun rijders voor volgend jaar vast heeft liggen.

Het grootste vraagteken bij de overige grotere teams is wat er zal gebeuren bij Williams en McLaren. Stoffel Vandoorne, Felipe Massa en Jenson Button zijn nog onzeker over hun toekomst.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.