koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Ferrari verhoogt winstverwachting


Cavallino Rampante, het steigerende paard, beeldmerk van Ferrari

De renstal van Ferrari verkeert in opperste staat van verwarring, maar de beursgenoteerde sportwagenfabrikant doet nog altijd uitstekende zaken, boven verwachting zelfs

De fabriek in Maranello draaide een uitstekend kwartaal en moet zelf de winstverwachting bijstellen voor het boekjaar 2016. Zowel de aantallen verkochte auto’s als de winst stegen harder dan verwacht.

In het derde kwartaal 2016 werden maar liefst negentienhonderdachtenzeventig auto’s aan de man gebracht en dat waren er negenentwintig meer dan het jaar ervoor. Doordat er vooral vraag was naar de duurdere modellen (F12 Berlinetta en de LaFerrari Aperta) steeg de winst percentueel nog meer, twintig procent ten opzichte van dezelfde periode in 2015 naar honderddertien miljoen euro.

Ferrari verwacht over 2016 in totaal achtduizend auto’s te verkopen wat een omzetverwachting oplevert van drie miljard euro!

Ferrari verwacht verder een winst voor belasting te gaan maken van achthonderdvijftig miljoen euro, vijftig miljoen meer dan was verwacht.

Dat is een mooi bedrag om in 2017 te investeren in een opgaande lijn voor de Scudería Ferrari, die in 2016 een ronduit slecht jaar hebben.
Vettel en Räikkönen hebben inmiddels zo’n beetje de strijd voor de tweede plaats met Red Bull wel verloren en zijn nu in gevecht voor een derde plaats met Force India.

Die verwachtingen zijn dus naar beneden bijgesteld; Ferrari zei voorafgaand aan dit seizoen nog de strijd aan te kunnen met Mercedes…

 Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.