koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Ferrari (wederom) teleurstellend

Aan het begin van dit jaar was het duidelijk; Ferrari ging de strijd aan met Mercedes. Het gat was in de winter gedicht en de Italiaanse renstal sprak vol bravoure over het ene doel, wereldkampioen worden.

Al eerder werd duidelijk dat Ferrari nooit dat gat heeft kunnen dichten. Sterker nog, Red Bull is Ferrari inmiddels voorbij in het constructeurkampioenschap en Mercedes is al lang aan de horizon verdwenen. In Austin was dit niet anders.

In de vrije trainingen waren de resultaten al niet hoopgevend, zo bleek al snel dat Mercedes en Red Bull weer sneller waren. In de kwalificatie werd dit eens te meer duidelijk na een vijfde en zesde plaats.

De race kende voor Vettel nog wel een redelijk positief verloop. Hij wist op een vierde plaats te eindigen na een zesde startpositie. Echter, hij reed aan het einde van de race in niemandsland en kon zich zelfs nog een pitstop veroorloven, zonder een plek te verliezen. Uiteindelijk bedroeg zijn achterstand op winnaar Hamilton drieènveertig seconden. Zijn resultaat betekent wel dat hij stijgt in het klassement om het kampioenschap. Hij gaat Verstappen en Räikkönen voorbij en staat nu vierde.

Teamgenoot Räikkönen kende eveneens een redelijk positieve race. Tot hij tijdens één van zijn bandenwissels wegreed, terwijl de rechter achterband niet goed gemonteerd was en genoodzaakt aan het einde van de pitstraat te stoppen. Resultaat: Nul punten.

Ondanks het feit, dat het raceverloop meeviel voor Ferrari, kun je niet anders concluderen, dan dat het uiteindelijke resultaat teleurstellend is. Zeker als je bedenkt dat dit niet het eerste matige raceweekend is voor Ferrari en er van het vooraf besproken doel, de strijd aangaan met Mercedes, weer niks terecht is gekomen.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.