koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
‘FIA helpt mee’

De IndyCar-organisatie zal samen met de FIA het ongeluk waarbij Dan Wheldon om het leven kwam grondig onderzoeken. De leiding van de Amerikaanse serie hoopt binnen enkele weken de eerste resultaten bekend te kunnen maken.

De veiligheid van onze coureurs, de crews, marshalls, ons personeel en de toeschouwers geniet altijd de prioriteit. Als onderdeel van het protocol is een onderzoek ingesteld naar de oorzaken van deze crash, met assistentie van de nationale bond ACCUS [Automobile Competition Committee of the United States, FR] en de internationale federatie FIA. We hopen binnen enkele weken een eerste rapport uit te brengen. Tot die tijd is het ongepast om meer commentaar te geven. Het onderzoeksteam krijgt de ruimte om hun werk te doen, meldt de IndyCar-organisatie in een verklaring.

Tevens werd een tweedaagse test van team Ganassi afgelast. Deze zou plaatsvinden op het circuit van Las Vegas.

Ondertussen is een herdenkingsdienst georganiseerd voor Wheldon. Die vindt op 23 oktober in het Conseco Fieldhouse te Indianapolis plaats. Op www.danwheldonmemorial.com is een condoleanceregister geopend. Die site heeft ook een Facebook-link, waar fans hun berichten kunnen posten en de carrière van Wheldon via een fotogalerie kunnen bekijken.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.