koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
FIA staat DAS toe


De autosportautoriteit FIA heeft het gebruik van de DAS toegestaan. Het protest van Red Bull Racing is hiermee afgewezen.

Mercedes gebruikt voor hun W11 een stuursysteem genaamd DAS (voluit Dual Axis Steering).

De coureurs kunnen het stuur van de auto naar voren en achter trekken om de stand van de banden, het toespoor, aan te passen. In kan daarmee de ideale stand van de banden worden aangepast op het rechte stuk en de in de bochten.

Simpel gezegd; Op het rechte stuk staan de banden rechtuit, wat minder weerstand geeft. Maar als je een bocht maakt, wil dat dat de toe out groter wordt. De voorkant van de banden wijst dan naar buiten toe.

Want bij het insturen van een bocht wil je liever dat de voorbanden iets naar buiten gericht zijn. Dit omdat de buitenste band een langere weg aflegt en dus minder ver ingestuurd hoeven te staan dan de binnenste wielen.

Red Bull meende dat het een aanpassing van de wielophanging betrof. Ze tekenden dan ook bezwaar aan tegen het systeem.

Wat de zaak lastig maakte voor Red Bull, is dat de FIA het systeem en het gebruik ervan al had erkend, en heeft verboden voor 2021. Toto Wolff had daarom geen moeite met de houding van Red Bull. De teambaas zegt nu blij te zijn dat er nu duidelijkheid is over de vondst van Mercedes.

Voor 2020 is het dus nog gewoon toegestaan en is het aan de overige teams om met een antwoord te komen.

 Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.