koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Formula 2 Bahrein: Grote rol Verschoor in de feature race

Voor Richard Verschoor was de zaterdag met twee sprintraces een gemengd resultaat. Uit de race getikt door Ticktum ‘s middags en ‘s avonds 5e. De man uit Hoofddorp kwalificeerde zich vrijdag als 6e voor de feature race en zou een goed resultaat kunnen gebruiken aangezien hij maar een deal voor het eerste weekend had. Hij was zondag goed voorin te vinden en had zelfs een kleine kans op een podium.

Bij de start was er opnieuw een negatieve hoofdrol voor Robert Shwartzman. De jonge Rus was van te voren als een favoriet voor de titel neergezet, maar op weg naar bocht verremde de Ferrari-opleidingscoureur zich en ramde Roy Nissany van de baan, die Verschoor’s teamgenoot Lirim Zendeli mee afschoot. Safetycar! Tijdens dat probleem stopte ook Alessio Deledda naast de baan. Na de herstart vochten Felipe Drugovich, Christian Lundgaard en Guanyu Zhou om de leiding, terwijl achter hen de een na de ander werd ingehaald door Oscar Piastri, die op softs was gestart. O.a. Verschoor moest wat terrein prijsgeven, maar hij was op hard gestart en zou dus lang moeten kunnen doorrijden. Intussen was Shwartzman door de Groene Tafel tot een Drivethrough veroordeeld.

Piastri wist aan te sluiten bij de leiders en pakte zelfs de leiding, één rondje voordat Zhou de pits inging. Langzaam kwamen de leiders allemaal binnen, maar het werd ineens heel druk toen Gianluca Petecof moest stoppen met een brandblusser die was afgegaan. Ook Verschoor profiteerde daarvan en kwam als derde weer de baan op, met voor zich Piastri en Marcus Armstrong. De herstart verliep voor de Kiwi erg slecht want eerst kwam Piastri er langs en daarna Verschoor. De man uit Hoofddorp pakte zelfs de leiding en liep even weg van het veld. Achter hem vormde zich een groepje met Zhou, Ticktum en Piastri dat langzaam op Verschoor inliep

De kansen voor Verschoor op een podium werden steeds kleiner tot ze helemaal verdwenen bij een volgende SC. Piastri was in gevecht met Ticktum en stuurde iets te enthousiast in bij bocht 4, waardoor Ticktum hem ondersteboven reed. Daardoor pakte Zhou Verschoor kort na de herstart en omdat de banden van Verschoor helemaal op waren wisten ook Ticktum en Liam Lawson hem in de laatste ronde te verschalken. Zhou was inmiddels als winnaar uit de bus gekomen, Tickum pakte de 2e plek en Lawson finishte als derde. Verschoor had gelukkig genoeg voorsprong op Armstrong om wel de vierde plek nog te houden. Bent Viscaal had lang uitzicht op de top10, tot een penalty en versleten banden hem terugwierpen naar plek 17. Ook Lundgaard, Drugovich en Juri Vips verloren veel tijd door tijdstraffen.

Eén ding is gelukkig wel duidelijk, na drie races lijkt het formaat in ieder geval spektakel te garanderen. Maar het lijkt intussen statistisch slimmer om niet voor de pole te gaan in de kwalificatie, maar 5e of zesde. Zo start je drie keer ongeveer op de zelfde plek als je in de sprintraces niet tegen onverwachte botsingen aanloopt. Het volgende raceweekend is pas in mei tijdens de GP van Monaco, de komende races in Europa is het de beurt aan de Formule 3.

Stand na 1 raceweekend:
1. G. Zhou - 41
2. L. Lawson - 30
3. J. Daruvala - 28
4. O. Piastri - 21
5. D. Ticktum - 19
6. R. Verschoor - 18
7. C. Lundgaard - 16
8. R. Shwartzman - 16
9. D. Beckmann - 12
10. M. Armstrong - 10Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.