koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Formule 1-auto te koop op Catawiki.nl

Deze week wordt bij online veilinghuis Catawiki een bijzondere raceauto geveild. Het gaat om een heuse Formule 1-raceauto uit 1992. De auto, van fabrikant Dallara, met daarin een 12-cilinder motor van Ferrari werd bijna 25 jaar geleden ingezet door raceteam ‘Scuderia Italia’ in de Formule 1. De Dallara F192 eindigde bij de races voornamelijk in de middenmoot en haalde twee keer WK punten binnen voor het team. Dit werd gedaan door de coureurs Pierluigi Martini en J.J. Lehto.

Veilingmeester Sander Houdel, auto expert bij Catawiki, zegt dat het om een bijzondere auto gaat. De raceauto is na zijn laatste race op 11 november 1992 niet meer gebruikt en is dan ook nog altijd in perfecte staat. Je zou er zo weer mee kunnen racen. Extra bijzonder zijn de karakteristieke reclamestickers van sigarettenmerk Marlboro. Iets wat je tegenwoordig niet meer ziet omdat het verboden is om reclame voor sigaretten te maken, aldus Houdel. De verwachting is dat de Formule 1-auto rond de 300.000 euro zal opbrengen. Een koopje als je bedenkt wat de auto het team moet hebben gekost. 

Eén van de coureurs die in deze auto heeft gereden is de Finse coureur J.J. Lehto. Hij behaalde de beste prestatie voor het Dallara-team door derde te eindigen tijdens de Grand Prix van San Marino. Opmerkelijk is het feit dat Lehto in 1994 een zware crash maakte tijdens een testrit in een andere auto. Dit leverde hem een gebroken nekwervel op waardoor hij een paar maanden niet mocht rijden. Dit maakte toen de weg vrij voor het Formule 1-debuut van Nederlander Jos Verstappen.

Catawiki verwacht veel belangstelling van autoliefhebbers en verzamelaars. Het bezitten van een Formule 1-auto is voor veel mannen een jongensdroom. Vooral de vraag naar dergelijke auto’s door vermogende Chinezen neemt toe. Zij beschouwen een Formule 1-auto als statussymbool. Dat de auto echt in de F1 heeft meegedaan maakt het extra speciaal. Mocht de nieuwe eigenaar besluiten om met de auto een stukje te rijden dan kan dat uiteraard alleen op een circuit.

De Formule 1-auto is onderdeel van een grote raceauto veiling op Catawiki en loopt tot en met 29 april.

De auto is te bekijken via: www.catawiki.nl/formule1Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.