koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
Geen GP Vietnam in 2021

Waar we in 2021 Saoedi-Arabië erbij krijgen, verliezen we een race in Zuid-Oost Azië.

De eerste Grote Prijs van Vietnam in de Formule 1 zal ook in 2021 niet plaatsvinden. Volgens de Britse zender BBC gaat de race in hoofdstad Hanoi niet door vanwege lokale problemen.

Het wil niet echt lukken in die regio. Al jaren wordt er gesproken van een Formule 1-race in Thailand, maar buurland Vietnam leek ermee aan de haal te gaan.

Door de covid-pandemie ging het feestje niet door. Ook op een alternatief kalender voor 2020 werden de Vietnamezen niet ingepland.

Volgens de BBC is er geen race in Vietnam nadat in augustus de voorzitter van het Volkscomité van Hanoi, Nguyen Duc Chung, was gearresteerd op verdenking van corruptie. Chung was nauw betrokken bij de organisatie van de F1-race in Hanoi.

Vervolgens zou de regering van Vietnam haar interesse zijn verloren. Ons rest niets meer dan een virtuele herinnering op Codemasters F1 2020 racegame…

 

 

 Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.