koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
GP GROOT BRITTANNIË: Hamilton ook snelste tijdens tweede training

Lewis Hamilton is uitstekend begonnen aan zijn thuis Grand Prix. De Brit reed ook in de tweede vrije training de snelste tijd. Daniel Ricciardo en Max Verstappen klokten de tweede en derde tijd. Nico Rosberg kwam door een waterlekkage niet in actie tijdens de tweede training.

Ook de tweede vrije training op Silverstone werd verreden onder droge omstandigheden. Toch zijn er mensen die meer de grens opzoeken dan tijdens de eerste training. Zo is het Daniil Kvyat die schade rijdt aan zijn voorvleugel bij een uitstapje in de laatste bocht. Ook zijn teamgenoot heeft het moeilijk en komt tot twee keer toe naast de baan. Verder is het Kimi Raikkonen die zijn wagen in Maggots en Becketts niet op het asfalt weet te houden.

Maar niets is op vrijdag tegen Lewis Hamilton opgewassen. Hij klokt een tijd die ruim vier tienden sneller is dan die van Ricciardo. Ook van Nico Rosberg heeft Hamilton niets te vrezen. Rosberg komt niet in actie nadat er technische problemen zijn bij de Mercedes bolide.

Max Verstappen kwam ruim drie tienden tekort op Daniel Ricciardo, maar bleef toch de Ferrari bolides voor. Hij klokt de derde tijd, en viel op door een extreem constante snelheid tijdens de long runs.

Een eervolle vermelding is er dan voor de McLaren coureurs. Alonso eindigde op de zesde positie, en Button kwam ondanks technische problemen terecht op de negende positie. Honda gebruikte twee tokens voor aanvang van het weekend, en dat lijkt zijn vruchten af te werpen.

De derde vrije training start zaterdagochtend om 15:00. De strijd op pole-position wordt om 14:00 uitgevochten.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.