koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
GP IMOLA: Aangepast programma wegens begrafenis

Na een veel te lange pauze van drie weken staat de GP van Emilia Romagna op de planning.

Deze zal net als vorig jaar worden verreden op het circuit van Imola. Echter is er gesleuteld aan de tijden. Recentelijk is de Britse prins Philip op 99-jarige leeftijd overleden.

De kwalificatie zal daarom met een uur worden vervroegd naar 14.00 uur, zodat er geen overlap is met de uitvaartdienst in St George’s Chapel in Windsor Castle.

Door de aanpassing van de kwalificatie start de derde vrije training op zaterdag ook een uur eerder (om 11.00 uur), omdat volgens de reglementen twee uur pauze moet zitten tussen de derde trainingssessie en de kwalificatie. Voor de start van de kwalificatierace zal een minuut stilte in acht worden genomen.

En voor degenen die zich (min of meer terecht) afvragen waarom de Formule 1 ‘buigt’ voor een Koninklijke begrafenis: Vergeet niet dat Formule 1 voornamelijk een Brits gebeuren is. Op Ferrari, AlphaTauri (Italië) en Alfa Romeo (Zwitserland) zijn alle teams Brits, ondanks dat de automerken uit een ander land komen.

De race zal wel gewoon om 15:00 uur starten op zondag.

 

 Alles weten over Formule 1 in 2022?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.