koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
GP SPANJE: LIVE BLOG VT1

Live verslag van de Eerste Vrije Training (P1) voor de Grand Prix van Barcelona.

Uw verslaggever zit klaar om van minuut tot minuut verslag te doen van de eerste kilometers die Max Verstappen gaan maken in de RB12 auto van Red Bull Racing.

Om 10:00 uur gaan we van start. Zet dit bericht voor en vernieuw de pagina regelmatig.


Gianpiero Lambiase, hoofd engineer met Max Verstappen onderweg naar hopelijk iets moois

09:55: Max Verstappen zit al in de auto. Alles ziet er kalm en rustig uit om hem heen.

10:00. De lichten gaan op groen. Als eerste de baan op: Verstappen, Grosjean. Velen volgen, ongeveer de helft van de auto’s meteen naar buiten.
Voor Max: de installatieronde; hij voelt voor het eerst of de auto aanvoelt zoals verwacht na alle werk in de simulator.

10:02: Kvyat de baan op. Max was even binnen maar gaat meteen de baan weer op.

10:03. Max rijdt op de oranje, harde compound banden.
Volgens Ted Kravitz is Red Bull weer sexy nu Max Verstappen er rijdt.

10:05. Volgens Chrisatian Horner, Teambaas bij Red Bull is de Daniel Ricciardo - Max Verstappen combo de toekomst van Red Bull.
Hij zegt dat met zoveel woorden in een interview met Sky Sports op hun website.

10:07. Rosberg zet de eerste tijd: 1:26.951

10:09. De Mercedessen zijn beide uitgerust met een nieuwe, wat puntiger neus. Verder heeft de auto van Hamilton alweer een nieuwe MGU-H, de vierde alweer.

10:11. 1:25.931 voor Hamilton, eerste tijd. Hieruit mag blijken dat er snelle tijden kunnen worden verwacht dit weekend…

10:13. alleen de Mercedessen zijn nog buiten.Beide zetten hun tijden scherper, Lewis schaaft 0,002 van zijn tijd af en blijft snelste.

10:15. Rosberg nu de vlotste: 1:25.374

10:16. De weersverwachtingen voor het weekend zijn gunstig. zo’n 20 graden rond de racetijden en weinig wind. Kans op buien is te verwaarlozen.
Kimi is als enige op de baan. Kimi is een Finse coureur genaamd Räikönnen, wereldkampioen in 2007. Hij reed een paar jaar rally en keerde toen terug in Formule 1.

10:21. Max Verstappen is weer op de baan en gaat hopelijk een eerste tijd zetten.
10:22. Max heeft een momentje en verknalt een setje van de harde banden. (oranje)

10:23. Perez blijkt rook te zien. Hij weet alleen niet waar het vandaan komt. Hij komt gauw naar binnen. Rook uit de body, er is brand in de auto.

10:26. Er is iets niet in orde, maar de auto staat gewoon binnen. Monteurs gaan meteen aan de slag. Alles is weer onder controle bij Force India.

10:30. Inmiddels heeft Max Verstappen op zijn vierkante banden een zevende tijd neergezet. Vettel heeft de beste tijd neergezet met 1:25.193

10:30 Max op de radio: IK KAN NIET ZO GOED VERSNELLEN.

10:31. Vettel rijdt zijn rondjes op gele banden, zachter dan Mercedes en Red Bull, die hun ronden nog op de harde compound rijden.

10:32. Max nog altijd buiten, we horen of zien er niets meer over, misschien is het weer in orde, of zou het zijn dat hij bedoelt dat de motor in de RB12 enigszins tegenvalt ten opzichte van die in de STR?

10:34. Die “andere Spaanse rijder” Carlos Sainz zet een mooie zevende tijd neer op harde banden. Verstappen staat nu tiende, Ricciardo zesde en Kvyat zestiende.

10:35. HAAS heeft een nieuwe achtervleugel. Die hebben ze heel het weekend verstopt. De vleugel is speciaal voor hier en Monaco ontwikkeld, bochtige circuits vragen om meer neerwaartse druk op de achterwielen.

10:38. iedereen naar binnen. Banden inleveren bij Pirelli.  VERSTAPPEN heeft nog wel zijn tijd verbeterd en staat nu met 1:26.962 zevende.

10:40. Kimi Räikönnen weer als eerste en enige naar buiten.

10:42. Ook Esteban Ocon rijdt weer. Hij mag vandaag de eerste training rijden in de auto van Jolyon Palmer. Vorige grand prix, in Rusland, reed Sirotkin in de auto van Magnussen op vrijdagochtend.

10:46. Er zit consequent een gat van een halve seconden tussen de tijden van Ricciardo en Verstappen tot nu toe. Dat is wat we in de gaten gaan houden dit weekend: kan Max Verstappen langzaam dat gat verkleinen naar Ricciardo, door de auto steeds meer naar zijn hand te zetten.

10:49. Raikönnen zet de eerste tijd: 1:24.089

10:51. Grosjean en Gutierrez van HAAS en Ocon van RENAULT hebben nog altijd geen tijd staan.

10:53. Daniel Ricciardo stapt weer in zijn auto.Perez had een olielekkage die verholpen is.

10:56. Max zet een mooie 5de tijd neer, maar rijd op andere banden dan de andere Red Bull en STR’s.

11:07. VETTEL 1:23.951 nieuwe snelste tijd. De Ferrari’s lijken het goed te doen, maar rijden wel op zachtere banden dan Mercedes tot nu toe.

Bottas en de twee Toro Rosso’s zijn buiten. De auto van Carlos Sainz staat op witte (medium) banden.

11:10. Grosjean: DE AUTO IS EEN RAMP BIJ LAGE SNELHEID
Dat klinkt dramatisch. Hopelijk is er een oplossing, Barcelona barst van de bochten.

11:11. Ricciardo, nu op dezelfde bandjes als Verstappen, pikt de vijfde plek van hem in, met een verschil van… anderhalf tiende van een seconde.

11:16. Max komt weer naar buiten, doet een proefstart aan het eind van de pitstraat. Ziet er goed uit. Sainz is ook op de baan. Steeds in de top 10 te vinden.

11:18. Massa rijdt even een stukje door het gras in bocht 5. Niks aan de hand verder, maar altijd het vermelden waard.

11:20. Perez: snelste toptijd: 337,2KM

11:21. Mercedes met beide auto’s op Mediums buiten.

11:22. Gutièrrez worstelt enorm met de auto. Is het de Haas, is het de baan of is het de rijder?

11:23. Ocon heeft voor Renault nog altijd geen tijd gezet, want de auto is kapot. Men wil (nog?) niet zeggen wat er aan de hand is.

11:24. De eerste vrije training loopt op zijn eind. Tijden zullen niet meer veranderen. Max heeft aardig wat rondjes kunnen rijden de afgelopen anderhalf uur en zal dat vanmiddag om 13:00 uur weer doen hopelijk. Wi zullen daar zo goed mogelijk verslag van doen. Graag ontvangen we uw feedback op dit experimentele live blog

11:27. Perez rijdt weer! na de problemen komt hij voor een paar rondjes nog gauw de baan op, zijn team heeft na de problemen de auto binnen een half uur weer in orde. Bravo!

11:29. Vettel staat aan de kant, moet de auto uitzetten en zich terug laten duwen, want hij reed de pitsstraat uit terwijl het net rood licht was.  Hij wilde met gebruikte banden wat rubber neerleggen op de plek waar de pitstops worden gedaan. Daarvoor moet je starten en dan een rondje vol maken. Maar hij was net te laat.

11:30. Max Verstappen heeft in zijn -voor hem- nieuwe auto een nuttige sessie achter de rug, onze complimenten!Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.