koop F1 tickets facebook twitter instagram mail
GP TURKIJE: Sebastian Vettel pakt eerste podium in 2020!

Het klinkt vreemd, en het is nog veel vreemder. Maar juist in het Turkse chaos excelleerde Sebastian Vettel met zijn Ferrari SF1000 om voor het eerst dit seizoen een podium te pakken.

Het zat de vertrekkende Duitser niet mee. Vettel was graag in de voetsporen van zijn leermeester Michael Schumacher getreden. Maar door - vooral- organisatorische problemen ging het niet goed.

Ook Turkije leek te verzanden in de achterhoede.

Het lukte Sebastian Vettel niet om mee te strijden voor een top tien positie in de kwalificatie voor de Grand Prix van Turkije. In het tweede deel van de kwalificatie bleef hij steken op een P12. Dat werd later na het uitdelen van straffen de elfde startplaats.

Maar bij de start viel alles op zijn plek. Vettel kon zelfs vechten om positie met Hamilton, wiens remmen te koud bleven.

Het venijn zat h’m weer eens in de staart. Sebastian reed op P4 achter Perez en teamgenoot Leclerc, maar bij een inhaalpoging op Sergio Perez schoot Charles Leclerc rechtdoor.

Sergio worstelde met gebrek aan grip, waardoor Vettel de derde plaats voor zich kon opeisen.

Ik zag dat Charles en Sergio aan het vechten waren, Charles verremde zich en dat was mijn kans., aldus de Duitser.Alles weten over Formule 1 in 2020?
Hier, op GPPits.net lees je alles over de races, voorbeschouwingen, nabeschouwingen en het brekende nieuws.
Op ons gratis forum lees je alles over formule 1 en nog veel meer. Meld je gratis aan en neem deel aan discussies over de mooiste sport van de wereld!
F1 nieuws

GP Pits Magazine
.